4 honden dood na vergiftiging, politie waarschuwt baasjes voor worsten - Omroep Brabant

4 honden dood na vergiftiging, politie waarschuwt baasjes voor worsten

14 januari om 15:37 • Aangepast 17 januari om 09:58
nl
Sinds eind december zijn er in Tilburg vier honden overleden als gevolg van vergiftiging. Dat meldt de politie vrijdag. Vrijdagochtend werd er vergiftigde worst gevonden in het parkje naast het Von Weberpad in Tilburg-Noord. En ook vrijdag ontving de politie een melding dat er een hond vergiftigd zou zijn.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Hoe het met die laatste hond gaat, kon een woordvoerder van de politie vrijdagmiddag niet zeggen. Voor zover bekend is deze hond niet overleden. Of de andere vier viervoeters zijn overleden na het eten van vergiftigde worst is volgens de politie niet duidelijk. "We hebben meldingen gekregen dat ze zijn overleden door vergiftiging. Vandaag is de eerste keer dat we vergiftigde worst hebben aangetroffen", zegt een woordvoerder.

De politie heeft sinds eind december meerdere meldingen binnen gekregen dat er honden zijn vergiftigd nadat zij werden uitgelaten over groenstroken in de wijk De Lijnse Hoek in Tilburg-Noord. De politie waarschuwt hondeneigenaren dan ook voor vergiftigde worsten in Tilburg-Noord.

'Wees alert'
Het advies aan hondeneigenaren is extra alert te zijn tijdens het wandelen met de hond in de omgeving van het Von Weberpad, de Eccardstraat en de Bachlaan. "Houd de hond aangelijnd en let goed op dat de hond niets eet", is het advies.

"Ziet u iemand worst neerleggen of treft u worst aan in de wijk De Lijnse Hoek, neem dan contact op met de politie", roept de politie ook op. Ook vraagt ze eigenaren van honden, waarvan is vastgesteld dat de hond de afgelopen periode is overleden door vergiftiging, dit te melden.

LEES OOK: Hulphonden aten vergiftigde worsten en werden op het nippertje gered

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.