Wanprestatie tegen PEC Zwolle brengt Willem II dieper in de problemen - Omroep Brabant

Wanprestatie tegen PEC Zwolle brengt Willem II dieper in de problemen

14 januari om 21:51 • Aangepast 15 januari om 21:03
nl
De opdracht was vrijdagavond heel duidelijk voor de voetballers van Willem II. De tweede seizoenshelft begon de ploeg van trainer Fred Grim op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle. Winnen zou een dramatische reeks stoppen en daarmee zou de ploeg op de ranglijst verder uitlopen op PEC. Maar tussen een opdracht aanhoren en die uitvoeren zit soms een groot verschil. Dat was nu ook zo, een zeer zwak Willem II ging met 2-0 onderuit.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Er waren nog ongeveer twintig minuten te spelen toen Ché Nunnely uithaalde. Niet dat hij het doel van PEC Zwolle-goalie Kostas Lamprou onder vuur nam, hij haalde al trappend uit naar zijn tegenstander. Scheidsrechter Jeroen Manschot liet het bij geel. Het was de tweede keer dat de vleugelspeler van Willem II een (na)trappende beweging maakte. Een uiting van frustratie, van onmacht, die symptomatisch was voor de Grim-formatie.

Zelfde spelers, zelfde spel
Versterkingen werden er verwacht in de eerste dagen van het nieuwe kalenderjaar. Een dag voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle werd de komst van Kilian Ludewig bekendgemaakt, maar de jonge huurling kreeg nog geen speelminuten. Dus moest trainer Fred Grim het met de spelers doen met wie hij het ook in de eerste seizoenshelft deed.

Niet de gewenste versterkingen dus. En dus was er ook qua spel eigenlijk niets anders te zien: een gebrek aan lef, intensiteit, passie, strijd én kwaliteit net zoals voor de winterstop.

Slap verdedigen
Willem II hielp PEC in de eerste helft aan een voorsprong door zelf slap te verdedigen. Derrick Köhn wilde de bal in zijn eigen strafschopgebied rustig meenemen naar de zijkant van het veld, maar zag PEC-aanvoerder Bram van Polen volledig over het hoofd. Köhn verloor de bal en zag een paar tellen later Thomas van den Belt de bal tegen de touwen werken: 1-0.

Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd wist Van den Belt nog een keer te scoren. De achterhoede van Willem II stond erbij en keer ernaar toen PEC Zwolle de aanval zocht. Van den Belt mocht in de buurt van Emil Bergström en Nikos Michelis vrij uithalen. De twee verdedigers staken niet eens een been uit om de poging van de PEC-speler te blokkeren. Timon Wellenreuther kon niet bij de bal en zo kwam de thuisploeg op 2-0.

Het niet ingrijpen van de twee defensieve krachten was tekenend, zeker als je dit vergelijkt met de ingreep van Bram van Polen zo'n tien minuten later. Vincent Schippers haalde toen uit, en de Zwolse aanvoerder gaf alles om al vliegend de bal te blokkeren. Het leverde hem een blessure op, maar bij een 2-0 stand zal dat hem een zorg zijn geweest,

Wolken boven Willem II steeds donkerder
Met de negende competitienederlaag op rij - en de twaalfde wedstrijd in de Eredivisie op rij zonder overwinning - komt Willem II dieper en dieper in de problemen in de Eredivisie. De teller blijft staan op achttien punten. PEC Zwolle blijft hekkensluiter, maar maakt wel de sprong van zes naar negen punten.

RKC Waalwijk kan zaterdag over Willem II heen klimmen op de ranglijst, als de ploeg van Joseph Oosting wint van Go Ahead Eagles. Nummer zestien Sparta en nummer zeventien Fortuna Sittard kunnen Willem II tot twee punten naderen.

Spelers opgewacht
Zo'n honderd ontevreden supporters wachtten de spelers en technische staf vrijdagnacht op bij hun terugkeer in Tilburg. Daar ging onder meer trainer Fred Grim met de fans in gesprek.

Een week geleden werden de Willem II'ers ook al aangesproken door de supporters van de harde kern, toen voor aanvang van een training. De fans hoopten daarmee wat los te maken bij de spelers.

De Tilburgse fans lijken hun pijlen vooral te richten op technisch directeur Joris Mathijsen. Hem wordt volgens het BD verweten dat hij er voor het tweede jaar op rij niet in is geslaagd een selectie samen te stellen die uit de degradatiezorgen kan blijven.

LEES OOK: Willem II in mineur na nieuwe deceptie: 'Moeten ons zorgen maken'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.