Willem II in mineur na nieuwe deceptie: 'Moeten ons zorgen maken' - Omroep Brabant

Willem II in mineur na nieuwe deceptie: 'Moeten ons zorgen maken'

15 januari om 06:30 • Aangepast 15 januari om 12:01
nl
Derrick Köhn stak de hand in eigen boezem na de 2-0 nederlaag van Willem II tegen PEC Zwolle vrijdagavond. Hij ging de fout in bij de 1-0 van PEC Zwolle. De linksback was echter niet de enige die fouten maakte en een slechte wedstrijd voetbalde. Een zwak Willem II verloor dik verdiend van de hekkensluiter uit de Eredivisie. Hoe deze dramatische reeks een halt toegeroepen kan worden? Op die vraag hebben ze bij de Tilburgse club het antwoord nog niet gevonden.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ik heb er geen woorden voor, dit is echt niet leuk meer", zei Köhn een klein halfuur na de nederlaag in de catacomben van het stadion van PEC Zwolle. De capuchon over het hoofd, de schouders een beetje naar beneden. Na het trainingskamp en een goede trainingsweek was iedereen bij Willem II weer fris, maar tijdens de degradatiekraker was daar weinig van te zien. "Het zelfvertrouwen is er niet."

Trainer Fred Grim deed zijn verhaal tegelijkertijd voor de camera's, om later ook een groepje schrijvende pers te woord te staan. Hij nam het op voor zijn spelers, vond dat ze hadden geknokt en gestreden voor de punten. Hij had ook goed spel gezien, tot de 1-0 van de thuisploeg. Op dat moment knakte er iets, ook omdat de spelers weten dat ze zelf moeilijk tot scoren komen.

"Dus is dat dan een dubbele tik", zegt Grim. "En je kan het ook omdraaien, bij Zwolle zie je dat spelers ineens wel de acties maken terwijl ze er de eerste fase van de wedstrijd de handrem op hadden. Durf, lef, vooruit dekken, geen risico nemen, niet achteruit lopen. Het gaat om dat soort termen."

"Het was net als voor de winterstop, één of twee procent ontbreekt er."

Unlucky. Dat woord herhaalde Köhn na afloop van het duel meerdere keren. "Het was niet goed, maar het was vooral ongelukkig." De linksback, die na een uur spelen gewisseld werd, had wel het idee dat hij en zijn ploeggenoten met de juiste intentie aan de wedstrijd begonnen. Toch leek het tijdens de wedstrijd lang niet altijd alsof de spelers echt alles gaven om de punten te pakken. "Het was net als voor de winterstop. Eén of twee procent ontbreekt er. Natuurlijk wil iedereen, we pushen elkaar ook echt in de kleedkamer. Maar op het veld, in de duels, ik weet het niet... het is niet honderd procent."

"Natuurlijk moet dat er wel zijn. Ik weet niet wat het is. We hebben zoveel wedstrijden verloren. Ons zelfvertrouwen is er niet echt. Misschien heeft dat ermee te maken. Vandaag was gewoon echt niet goed. We moeten de trainingen gebruiken om zelfvertrouwen te krijgen. Hopelijk komt het dan terug. We moeten het zelfvertrouwen uit kleine dingen halen. Daarom moeten we deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. Dat is niet makkelijk, het zit altijd in je hoofd. Maar je moet, het is de enige optie. Als je de hele tijd aan zo'n wedstrijd blijft denken, heb je geen positieve mindset."

"Ik vind wel dat we ons zorgen moeten maken."

Grim probeert ook positief te blijven, hij heeft er nog steeds vertrouwen in dat hij het tij kan keren. Maar het is niet zo dat hij zich niet druk maakt. "Ik vind wel dat we ons zorgen moeten maken, ja. Maar we moeten erin blijven geloven en het door hard werken omdraaien", aldus de oefenmeester, die nog altijd hoopt op de komst van meerdere versterkingen. Hij weet ook wat hij zoekt. "Ik zou wel iets meer coachende spelers willen hebben, spelers met een bepaalde agressiviteit."

LEES OOK: Wanprestatie tegen PEC Zwolle brengt Willem II dieper in de problemen

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.