Liveblog

112-nieuws: brand in huis Vlijmen • verwarde man van dak gehaald

15 januari 2022 om 20:46 • Aangepast 24 januari 2022 om 17:23
nl
In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is nu gesloten.

22.19

Brand in huis Vlijmen

In een huis in Vlijmen is op de eerste etage brand ontstaan. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatse.

De brand is vermoedelijk ontstaan op een nachtkastje en vervolgens overgeslagen op een matras. De brandweer kon het vuur snel blussen en het matras is naar buiten verplaatst.

De eerste etage van het huis heeft veel schade opgelopen.

20.45

Brand in elektriciteitskast Chaam

Een elektriciteitskast aan de Sluisstraat in Chaam is zaterdagavond in brand gevlogen. Het duurde even voordat de brandweer kon blussen, omdat de stroom eerst moest worden afgesloten.

Volgens Enexis zijn er maximaal 25 huishoudens die zonder stroom zitten. In eerste instantie meldde Enexis dat de problemen om 21.30 uur verholpen zouden zijn, maar de werkzaamheden duren langer. Ze verwachten nu om 03.00 uur klaar te zijn.

20.20

Verwarde man schopt stennis op dak van huis

Een verwarde man is zaterdagavond door de politie van het dak van een huis gehaald in Eindhoven. Hij gooide dakpannen naar beneden. Met een hoogwerker van de brandweer kon de politie op het dak van het huis aan de Antilopenlaan komen.

Drie politieagenten hebben de man in bedwang gehouden en naar beneden gehaald.

Voor de bewoners van het huis en omwonenden is het onduidelijk wie de man is en waarom hij op het huis stond. De politie onderzoekt de zaak.

Het huis waar de man op het dak stond (foto: SQ Vision)
Het huis waar de man op het dak stond (foto: SQ Vision)
20.12

Strooiwagens op pad

Wachten op privacy instellingen...
18.56

Vermoedelijk drugslab ontmanteld in flat Breda

Op de tweede etage van een flat aan de Concordiastraat in Breda heeft de politie zaterdag de hele dag onderzoek gedaan. Uiteindelijk is er een groot aantal spullen afgevoerd, vermoedelijk gaat het om de ontmanteling van een drugslab.

Het onderzoek begon op zaterdag in de ochtend, rond tien uur was de politie al op de been bij de flat. Er is de hele dag onderzoek gedaan. Tegen het einde van de middag is de flat leeggehaald. Allerhande spullen zoals vaten en jerrycans zijn afgevoerd met een vrachtwagen.

Ook een auto die verderop geparkeerd stond, is meegenomen. Of er iemand is opgepakt is niet duidelijk.

Politie neemt spullen in beslag (foto: SQ Vision - Perry Roovers).
Politie neemt spullen in beslag (foto: SQ Vision - Perry Roovers).
Vrachtwagen wordt ingeladen met spullen (foto: SQ Vision - Perry Roovers).
Vrachtwagen wordt ingeladen met spullen (foto: SQ Vision - Perry Roovers).
18.15

Houten schuurtje in brand in Helmond

Een houten schuurtje in Helmond is zaterdag in brand gevlogen. De brandweer was er snel bij, daardoor is de schade beperkt gebleven en is met name de binnenkant beschadigd. Er raakte niemand gewond, de oorzaak van de brand is niet bekend.

Brand in houten schuurtje (foto: SQ Vision).
Brand in houten schuurtje (foto: SQ Vision).
17.45

Auto gestolen, bestuurder gearresteerd

Een vermoedelijke autodief is zaterdag aangehouden in Helmond. De bestuurder probeerde te ontkomen en negeerde een stopteken, de politie heeft de auto klemgereden en de bestuurder meegenomen.

Wachten op privacy instellingen...
16.56

Man valt van dak en raakt gewond

Een man is zaterdag gewond geraakt nadat hij van een dak viel. Dat gebeurde bij een huis aan de Prins Hendrikstraat in Dongen. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is.

Man valt van dak in Dongen (foto: SQ Vision).
Man valt van dak in Dongen (foto: SQ Vision).
Het huis waar de man van het dak viel (foto: SQ Vision).
Het huis waar de man van het dak viel (foto: SQ Vision).
15.45

Boete voor rijden met roze verlichting

Wachten op privacy instellingen...
15.15

Man (35) aangehouden voor drugsbezit

Een 35-jarige man uit Oosterhout is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden bij een tankstation aan de A59 bij Sprang-Capelle. De politie rook een henneplucht bij zijn auto. De man probeerde de drugs nog te verstoppen maar viel toch door de mand. Hij had verschillende soorten drugs bij zich en is daarom aangehouden. Ook nam de politie geld en telefoons in beslag.

Met deze drugs op zak is de man opgepakt (foto: Politie Waalwijk).
Met deze drugs op zak is de man opgepakt (foto: Politie Waalwijk).
14.15

Man in gestolen auto ramt politiewagen, achtervolging op A16 en A58

De politie heeft vrijdag een 42-jarige automobilist zonder vaste woonplaats opgepakt na een achtervolging over de A16 en A58. Hij reed in een gestolen auto. De man negeerde een stopteken en ramde een politieauto. Hij zit vast op verdenking van diefstal en poging tot doodslag.

Foto: Politie
Foto: Politie
12.31

Container met accu's vat vlam in Best

Meerdere eenheden van de brandweer werden zaterdag rond het middaguur opgeroepen vanwege een container met twintig accu's die vlam had gevat op de Dieze in Best. De container wordt gekoeld met veel water. De politie zette een groot deel van de omgeving af. Rond half vier heeft de brandweer de werkzaamheden afgerond.

De container is afkomstig van het bedrijf Lithium Safety Containers uit Best. De container die in brand vloog heeft als doel om ervoor te zorgen dat de omgeving geen hinder ondervindt, mocht er brand uitbreken. Volgens het bedrijf is dat ook gelukt. "Een auto die 150 meter verder stond, heeft geen schade opgelopen. De container heeft z'n werk goed gedaan", benadrukt eigenaar Bram van Beers.

Container waar de accu's in gekoeld zijn (foto: SQ Vision).
Container waar de accu's in gekoeld zijn (foto: SQ Vision).
11.23

Twee rijstroken A2 tijdje dicht

Twee rijstroken van de A2 van Eindhoven richting Den Bosch werden zaterdagochtend rond kwart over elf afgesloten na een ongeluk bij Best. Dit leidde tot een drie kilometer lange file vanaf knooppunt Batadorp en een klein kwartier vertraging. Aan het begin van de middag werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
11.15

Brand op schip bij Lith

In een zogenoemd bulkschip bij sluiscomplex Lith woedde zaterdagochtend brand. Deze ontstond in een boiler. De eigenaar van het schip was meteen zelf begonnen met blussen. De brandweer heeft het blussen van hem overgenomen. Het schip vervoert zand.

Het schip bij sluiscomplex Lith (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Het schip bij sluiscomplex Lith (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
10.17

Brand appartementencomplex Waalwijk

Bewoners van een appartementencomplex aan de Margrietstraat in Waalwijk moesten zaterdagochtend rond halfnegen hun huis verlaten omdat er brand woedde. Toen de brandweer aankwam, had een BHV’er de bewoners al geëvacueerd vanwege de rook in het gebouw. De brand was ontstaan in de keuken van een appartement, daar stond een kookplaat in brand. De politie heeft een man aangehouden. Hij wordt volgens een correspondent verdacht van brandstichting.

De bewoners moesten vanwege de rook in het complex in Waalwijk tijdelijk hun appartement uit (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De bewoners moesten vanwege de rook in het complex in Waalwijk tijdelijk hun appartement uit (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
09.38

Automobilist zonder rijbewijs gestopt

Een 18-jarige automobilist is vrijdagavond gestopt door agenten, die hem gevaarlijk door Roosendaal zagen scheuren. De bestuurder negeerde het stopteken dat hij van de agenten kreeg, maar uiteindelijk stopte hij de auto alsnog op de Flintdijk. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. De man heeft een verklaring afgelegd en is daarna vrijgelaten.

09.19

Aanhouding na mishandeling

Een 37-jarige man is vrijdagnacht aangehouden in de Tuinwijk in Bergen op Zoom. Hij zou zijn vriendin mishandeld hebben. De man is vastgezet voor verhoor. Het slachtoffer is door ambulancemedewerkers nagekeken.

05.02

Auto slaat over de kop in Breda

Een auto is vrijdagnacht over de kop geslagen in de Emerparklaan in Breda. Dit gebeurde rond kwart over drie. De bestuurder was volgens een correspondent over de vangrail gereden. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De bestuurder is, net zoals een passagier, nagekeken door ambulancepersoneel. Een berger heeft de auto getakeld.

De twee mensen die in de gecrashte auto zaten, zijn nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De twee mensen die in de gecrashte auto zaten, zijn nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
01.53

Automobilist zwaargewond na botsing in Goirle

Een automobilist is vrijdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto op een boom botste langs de Lage Wal in Goirle. Dit gebeurde rond halfeen. Een voorbijganger zag de gecrashte auto en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto geknipt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!