Wolf doodgereden op A67 bij Aalst

17 januari 2022 om 15:41 • Aangepast 18 januari 2022 om 15:31
nl
Op de A67 bij Aalst is maandag een mannelijke wolf doodgereden. Hij wordt voor sectie overgebracht naar het Dutch Wildlife Health Center (DWHC) van Universiteit Utrecht. Het is nog niet duidelijk of het gaat om de wolf die in de omgeving van de Strabrechtse Heide veel schapen doodbeet.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

In de omgeving werden de laatste maand op verschillende plekken schapen aangevallen, onder meer bij Someren, Lierop en Someren-Eind. DNA-onderzoek moet uitwijzen of het om hetzelfde dier gaat.

Rond middernacht kreeg Rijkswaterstaat een tip dat er een dode vos langs de snelweg zou liggen. "Toen onze weginspecteur ging kijken trof ze er een dode wolf aan", aldus de woordvoerster.

Maaginhoud
Het Wageningen Environmental Research (WenR) verricht na de sectie een dier-ecologisch onderzoek. Hierbij wordt onder meer de leeftijd, maaginhoud en conditie in kaart gebracht, zo meldt BIJ12 dat de provincie ondersteunt bij faunazaken.

In het Interprovinciaal Wolvenplan is afgesproken hoe met wolven omgegaan moet worden en hoe aanrijdingen met wolven worden afgehandeld. Het onderzoek zal naar verwachting medio februari worden afgerond.

Beschermd
Het is de zevende keer dat er een wolf wordt doodgereden sinds het roofdier in 2019 in Nederland terugkeerde. De Zoogdiervereniging wil dat er haast gemaakt wordt met maatregelen om de wolf te beschermen tegen verkeer. De wolf is een beschermd dier, daardoor mag er niet op gejaagd worden ondanks de overlast voor schapenhouders.

LEES OOK: Wolf slaat meerdere keren toe, dierenarts en bewoners maken zich zorgen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!