Twee middelbare scholen week na kerstvakantie noodgedwongen alweer dicht

17 januari 2022 om 16:13 • Aangepast 18 januari 2022 om 15:34
nl
Het Mill Hill College in Goirle schakelt vanaf dinsdag noodgedwongen weer over op online lessen. In totaal zitten 33 van de 120 docenten ziek thuis of in quarantaine. Dat geldt ook voor meer dan tweehonderd van de in totaal vijftienhonderd leerlingen. Rector Ard van Aken: "Sommige leerlingen houden geen rooster over." Ook in Oisterwijk is alweer een school dicht.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De rector van het Mill Hill College geeft aan dat hij niet verwachtte dat het aantal besmettingen op zijn school zo snel zou oplopen. Dit een week nadat de scholen weer open zijn gegaan, na een verlengde kerstvakantie. "Hier hebben we geen rekening mee gehouden", laat hij weten.

Hij noemt dit 'het minst slechte moment'. "Volgende week is namelijk een toetsweek. De voorbereiding daarop doen we nu online."

En dat vinden leerlingen volgens hem best oké. Voor de toetsen komen de leerlingen volgende week dan weer naar school. En daarna hoopt de rector dat er op zijn school weer gewoon les kan worden gegeven. "Maar we hebben te maken met dagkoersen", benadrukt hij. "Het blijft dus afwachten hoe het loopt."

Ook 2college Durendael dicht
Navraag bij andere scholen leert dat het Mill Hill College in Goirle niet de enige school is die kampt met een oplopend aantal besmettingen. Ook het 2college Durendael in Oisterwijk laat weten dat er vanaf dinsdag tot en met maandag 24 januari online les wordt gegeven. Hier gaat het vooral om een oplopend aantal besmettingen onder leerlingen.

"De getallen van besmettingen onder leerlingen liepen vanmorgen dusdanig op en zo ook de quarantainegevallen, dat we niet anders konden besluiten", schrijft de school in een brief aan ouders van leerlingen. Eind deze week beslist de school over hoe er na 24 januari les zal worden gegeven.

Overkoepelend schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) laat weten dat er verder nog geen hele scholen dicht zijn uit de OMO-groep. Wel zijn er op meerdere plekken klassen die thuisonderwijs moeten volgen vanwege coronabesmettingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.