Man die verdween met zijn oppaskind is aangehouden, Dean (4) nog spoorloos - Omroep Brabant

Man die verdween met zijn oppaskind is aangehouden, Dean (4) nog spoorloos

17 januari om 19:01 • Aangepast 18 januari om 19:07
nl
De 34-jarige Belg die woensdag vanuit Sint-Niklaas verdween met zijn oppaskind Dean (4) is maandagmiddag aangehouden. Hij zit vast voor ontvoering. Bij zijn aanhouding was hij alleen, laat de politie weten. De jongen van vier is nog niet gevonden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Voor het kind wordt daarom een Amber Alert verstuurd, meldt de politie maandag aan het begin van de avond.

Maandagmiddag werd naar buiten gebracht dat de 34-jarige Belg 'mogelijk in het zuiden van Nederland' zou zijn. Er werd een grote zoekactie op touw gezet in onder meer Waalwijk en Sprang-Capelle. De actie werd gecoördineerd door de officier van justitie in Breda.

De 34-jarige Belg werd rond kwart over twee aangehouden in het Utrechtse Meerkerk. Dit na een melding over een verdachte situatie daar. Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem. De auto is daar gevonden en veilig gesteld.

De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor 'feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt' van een peuter van twee jaar, meldt het Oost-Vlaamse parket aan Belga. "De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018", aldus het parket.

Het verhoor van de verdachte heeft nog niet tot de vondst van Dean geleid.

LEES OOK: Grote zoekactie naar vermist kind (4) uit België, oppas nam jongen mee

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.