112-nieuws: zwaar ongeval A50 • aanhoudingen voor mishandeling - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: zwaar ongeval A50 • aanhoudingen voor mishandeling

18 januari om 06:47 • Aangepast 27 januari om 16:37
nl
In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.55

Dit liveblog is afgesloten

21.30

Verkeerde aanhoudingen na overval op tankstation in Deurne

Bij een tankstation aan de Leembaan in Deurne is dinsdagavond een overval gepleegd. De twee daders bedreigden de caissière en gingen er met een onbekende buit vandoor op een scooter. De politie dacht de daders snel aangehouden te hebben, maar die hadden niets met de overval te maken.

18.00

Vrachtwagen verliest lading metaal

Op de Kempenbaan in Veldhoven heeft een vrachtwagen een lading metaal verloren. Die lading kwam tegen een voorbijrijdende auto terecht. Er vielen geen gewonden, maar er ontstond wel een flinke file. De lading moest door een andere vrachtwagen worden opgehaald.

Wachten op privacy instellingen...
17.30

Zwaar ongeval op A50

De hulpdiensten rukten dinsdagmiddag groots uit voor een verkeersongeval op de verbindingsweg van de snelweg A50 naar de Kennedylaan bij Son en Breugel. De verbindingsweg werd afgesloten en de brandweer controleerde het voertuig. Wonder boven wonder bleef de bestuurder ongedeerd. Een bergingsbedrijf is aanwezig om de auto af te voeren. Door het incident liep het verkeer op de snelweg rond Son en Breugel en het nabijgelegen Ekkersrijt behoorlijk vast.

Wachten op privacy instellingen...
17.00

Vechtpartij om mondkapje: 10 jongens vast voor mishandelen buschauffeurs

De politie heeft dinsdagochtend vroeg liefst tien mensen opgepakt voor de mishandeling van twee buschauffeurs in Eindhoven. Het incident gebeurde op woensdag 29 december toen een groep van tien jongeren uit Son en Breugel werd opgehaald in Antwerpen door twee chauffeurs van een Flixbus.

16.30

Jongens opgepakt voor afsteken zwaar illegaal vuurwerk

De politie heeft maandag twee jongens aangehouden voor het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk in een onderdoorgang van de Snellenshof naar de Markendaalseweg in Breda. Het gaat om 16-jarige jongens uit Zevenbergen en Berkel en Rodenrijs.

Behalve de enorm harde knal die dit veroorzaakte, zou er ook sprake zijn geweest van een grote steekvlam. Dankzij oplettende getuigen die direct de politie waarschuwden, kon het tweetal snel worden opgepakt.

Beide verdachten zijn naar het bureau gebracht en hebben daar een verklaring afgelegd. Ze zijn later die dag weervrijgelaten en moeten te zijner tijd voor de rechter verschijnen.

14.42

Overvallers gebruikten flink wat geweld

De overvallers die maandagnacht toesloegen bij het huis van een echtpaar aan de Sikkel in Nuland, deden zich voor als bankmedewerkers. Ze gebruikten behoorlijk wat geweld. Ze spoten een bijtende vloeistof in het gezicht van de bewoners. De 56-jarige man kreeg ook een klap op zijn hoofd.

LEES OOK: Brute woningoverval Nuland: bijtende vloeistof in gezicht bewoners gespoten

12.13

Stankoverlast in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom is sprake van stankoverlast, meldt de Veiligheidsregio. Uit onderzoek blijkt dat de stank afkomstig is uit België. Er is geen gevaar voor de gezondheid.

11.23

Buurtbus botst tegen boom

Een buurtbus is tegen een boom gebotst op de Dorpsstraat in Ledeacker. Dit gebeurde nadat de chauffeur onwel was geworden. Hij is gereanimeerd, maar dit mocht niet baten.

Wachten op privacy instellingen...
10.49

Busje volgeladen met gestolen snoep

Een bestelbus volgeladen met zakken M&M's en pistachenoten, potjes kauwgum en potten oploskoffie. Dat kwam de politie tegen bij de controle van een Franse bestelbus in Ulvenhout. In de bus zaten vier Georgiërs. De vier mannen zijn aangehouden.

LEES OOK: Busje volgeladen met gestolen zakken M&M's, potjes kauwgum en pistachenoten

09.58

Overleden vrouw in sloot

In een sloot naast de Oude Weg in Lage Zwaluwe is een overleden hoogbejaarde vrouw gevonden. Volgens de politie gaat het niet om een misdrijf.

Wachten op privacy instellingen...
09.44

Lader van elektrische scooter in brand

In een huis aan de Herzenbroekenweg in Eindhoven is de lader van een elektrische scooter in brand gevlogen. De bewoner bluste zelf het brandje, nog voordat de brandweer was gearriveerd. Hij ademde rook in en is hiervoor nagekeken in de ambulance.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
06.15

Gewonde bij overval op huis in Nuland

Bij een overval op een huis aan de Sikkel in Nuland is maandagnacht een bewoner gewond geraakt. De daders gebruikten geweld waardoor de man een hoofdwond opliep. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de politie zouden de daders kort na middernacht naar binnen zijn gedrongen en met een onbekende stof hebben gespoten. De brandweer werd opgeroepen voor controle maar uit de metingen bleek dat er geen gevaarlijke stoffen in het huis waren.

Het is niet duidelijk of de daders iets hebben buitgemaakt. Wat er precies is gebeurd wordt door de politie onderzocht.

06.00

Verwarde vrouw doet valse melding

Een vrouw heeft maandagnacht een valse 112-melding gedaan bij de meldkamer van de politie. Kort na middernacht meldde ze dat er aan de Eindhovenseweg in Best een auto in het water was beland. Brandweer, politie, duikers en een Mobiel Medisch Team rukten uit. Ook werd er in het water nog gezocht naar eventuele slachtoffers. Later bleek het om een valse 112-melding te gaan.

Wachten op privacy instellingen...
21.11

Radarauto levert berg aan bonnen op

Een radarauto van de politie heeft een enorme berg aan bonnen bij elkaar geflitst. Binnen 6 weken tijd stond de wagen van de politie twee zaterdagen op de Geldropseweg in Eindhoven. Binnen de bebouwde kom geldt daar een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Maar in totaal 1250 verkeersdeelnemers gingen daar overheen. Afgelopen zaterdag was van de 650 overtreders de hoogst gemeten snelheid 98 kilometer per uur. Op zaterdag 4 december was dat 96 kilometer per uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone