Drie broers opgepakt voor steekpartij in azc, twee gewonden - Omroep Brabant
Video

Drie broers opgepakt voor steekpartij in azc, twee gewonden

21 januari om 05:57 • Aangepast 22 januari om 10:43
nl
Wachten op privacy instellingen...
Drie broers zijn donderdagnacht aangehouden voor een steekpartij op het asielzoekerscentrum in Budel, dat meldt de politie. Een mannelijke bewoner raakte bij de steekpartij ernstig gewond, ook een andere bewoner meldde zich later met een hoofdwond. Het gaat om twee jongens van 18 en een van 15 jaar. Ze zijn in hun gezamenlijke woonruimte op het asielzoekerscentrum opgepakt.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door
Lobke Kapteijns

De politie kreeg donderdagavond een melding van geweld op het sportterrein van het asielzoekerscentrum. Toen agenten daar aankwamen, was ambulancepersoneel al bezig een slachtoffer te behandelen. Hij had een steekwond en leek er ernstig aan toe te zijn.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te landen. Volgens de politie is het slachtoffer inderdaad ernstig gewond maar is hij inmiddels aanspreekbaar en stabiel.

Nadat er met getuigen was gepraat, kon de politie in de loop van de nacht de drie verdachten aanhouden. Ook zijn een stok en een mes in beslag genomen die mogelijk gebruikt zijn bij de steekpartij.

Vechtpartij
Het was de tweede keer donderdag dat de politie een oproep kreeg van het asielzoekerscentrum in Budel. Donderdagmiddag bleek er een vechtpartij te zijn tussen twee mensen. Daar werd niemand voor aangehouden. De drie broers waren daar niet bij betrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.