Ernstig zieke Linda krijgt geld voor pruik én een fiets voor haar zoontje

21 januari 2022 om 18:12 • Aangepast 24 januari 2022 om 10:00
nl
Eigenlijk vond Linda Coenraads uit Zevenbergen het best lastig om te bellen naar de 538 Ochtendshow van Wietze en Klaas voor de rubriek 'Hierrr met je Rekening'. De 45-jarige Linda is ernstig ziek en stuurde een rekening in voor een pruik, omdat ze door de vele chemo's haar haar is verloren.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het geld dat ze had gespaard voor de pruik was eigenlijk bestemd voor een fiets voor haar zoontje Finn, maar hij had er op aangedrongen het geld toch aan een pruik te besteden.

"Ik heb borstkanker", vertelde Linda vrijdag in het radioprogramma. "Momenteel ben ik bezig met een reeks van vier zware chemokuren, en daarna volgen er nog twaalf lichte chemo's. Door die behandelingen ben ik kaal geworden."

"Mijn zoontje Finn is dit jaar voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gegaan, en ik had hem een nieuwe fiets beloofd omdat mijn andere zoontje ook een fiets had gekregen", zei Linda. "Daar was ik voor aan het sparen, maar mijn zoontje gunde mij die pruik zo erg, hij wil me helpen. Daarom hebben we nu samen besloten om toch voor een pruik te gaan. Hoewel me dat eigenlijk heel erg zeer doet, want ik kan hem nu niet geven wat ik eigenlijk wil."

"Door jouw verhaal realiseert iedereen zich weer hoe bijzonder het is om gezond te zijn."

Dat was de reden dat Linda besloot te bellen voor de rubriek bij Radio 538 met Wietze en Klaas. "Het is een flink bedrag, en ik vind het moeilijk om het te vragen," zei ze. "Ach, hou op meid," reageerde Wietze. "Door jouw verhaal realiseert iedereen zich weer hoe bijzonder het is om gezond te zijn." Waarop meteen werd besloten dat het radiostation de rekening van 879 euro vergoedt.

De kracht waarmee Linda haar verhaal vertelde, riep bij veel luisteraars bewonderende reacties op. Zo belde Matthijs na het horen van Linda’s verhaal meteen naar de 538-studio en bood aan de fiets voor haar zoon te betalen. "Dat meen je niet", reageerde ze in tranen. "Super, ik weet niet hoe ik iedereen moet bedanken." Op deze manier kan Linda in deze heftige periode het geld gebruiken om herinneringen te maken, samen met haar gezin.

Zelf blijft ze strijdbaar. "Ik ga er gewoon voor, ik wil nog vele jaren hier blijven en ik word gewoon beter", zei ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.