Botbreuken en kneuzingen: extreem drukke dag in gipskamer door gladheid

21 januari 2022 om 17:24 • Aangepast 24 januari 2022 om 10:01
nl
De gipsmeesters van het Bravis ziekenhuis hadden vrijdagochtend hun handen vol aan slachtoffers van de gladde wegen. "Dit was extreem", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis tegen Omroep Brabant. Botbreuken en kneuzingen volgden elkaar in razend tempo op.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

In de gipskamers kwamen veel patiënten langs met botbreuken door het gladde winterweer. Het Bravis ziekenhuis heeft twee locaties waar ook twee Eerste Hulpposten zijn. Een zit in Roosendaal en een in Bergen op Zoom, waar ze meer gespecialiseerd zijn in traumazorg.

Operatie
In Roosendaal moesten twee keer zoveel mensen een foto laten maken als anders. Hoeveel er dat exact waren, is niet bekend. En ook in Bergen op Zoom was het ontzettend druk. 24 mensen kwamen met botbreuken en kneuzingen naar het ziekenhuis.

"Er waren 17 mensen die met de fiets vielen, daarvan zijn er vijf opgenomen." Een patiënt moest zelfs geopereerd worden. Drie mensen gleden met hun auto weg en moesten zich daarom laten behandelen. "Dit maken ze vrijwel nooit mee", zegt de woordvoerder.

Ongelukken en glijpartijen
De gladheid zorgde vrijdagochtend op veel plekken voor ongelukken en glijpartijen. Onder meer in Hedikhuizen, Mill, Tilburg en Gemert ging het mis. Een kind raakte in Mill gewond toen de auto van de weg schoot. In Hedikhuizen belandde een automobilist in de sloot.

LEES OOK:

Ongelukken en glijpartijen door spiegelgladde wegen

Verraderlijk gladde vrijdagochtend, maar komend weekend vriest het niet

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.