Video

Oudere vrouw voor tienduizenden euro's opgelicht door 'bankmedewerkers'

24 januari 2022 om 20:13 • Aangepast 1 februari 2022 om 15:27
nl
Een oudere vrouw in Landhorst is tienduizenden euro's armer door oplichting. Ze werd gebeld door 'bankmedewerkers' en maakte meer dan 70.000 euro over. Dat meldt de politie maandag.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Aanvankelijk werden agenten ingeschakeld voor een mogelijke overval waarbij veel geld zou zijn buitgemaakt. Maar eenmaal aangekomen bij het slachtoffer bleek de vork toch net anders in de steel te zitten.

In delen van de rekening gehaald
De oudere vrouw vertelde de politie dat ze was gebeld door haar bank met de boodschap dat ze nog verschillende bedragen moest overmaken. Ze werkte mee en de bedragen werden in delen van haar rekening gehaald. Er zat telkens maar een paar minuten tussen de overboekingen, laat de politie weten. In totaal raakte de vrouw meer dan 70.000 euro kwijt.

De digitale recherche gaat de zaak verder onderzoeken.

Bureau Brabant
In Brabant zijn momenteel veel mensen het slachtoffer van spoofing, dat is een vorm van oplichting waarbij criminelen doen alsof ze bankmedewerkers zijn. Ze bootsen vaak zelfs het telefoonnummer van de bank na. In Bureau Brabant van maandag was er, net als een week eerder, aandacht voor de problemen.

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk is spoofing momenteel een groot probleem. "Met name ouderen worden gebeld", zegt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.