Man die dodelijk ongeluk veroorzaakte in Geffen hoeft minder lang de cel in

25 januari 2022 om 10:17 • Aangepast 26 januari 2022 om 09:41
nl
Een 34-jarige man uit Fijnaart die in maart 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte, hoeft minder lang de cel in. Dat bepaalde de rechter dinsdag in hoger beroep. Hij kreeg eerder een jaar celstraf. Dit is verlaagd naar vier maanden cel en acht maanden voorwaardelijk.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De man krijgt een lagere straf, omdat het hof te laat uitspraak deed. Eigenlijk moet dit binnen twee jaar, maar het was ruim twee maanden later.

De man had begin maart 2018 bij een vriend bier gedronken en cannabis gerookt, toen hij ’s ochtends met drie passagiers in zijn auto stapte. Bij een rotonde in Geffen ging het mis. Hij raakte met het voorwiel van zijn auto een stoeprand.

Daarna sloeg zijn auto over de kop. De auto kwam ruim tachtig meter verder tot stilstand. Een van de passagiers kwam bij dit ongeluk om het leven, de anderen raakten lichtgewond.

De man kreeg nog meer strafvermindering. Eerder bepaalde de rechter dat hij drie jaar niet mag autorijden. De man zei in hoger beroep zijn rijbewijs nodig te hebben voor werk. Hij legt glasvezel aan en heeft een eigen werkbusje. Daarom mag hij nu acht maanden niet autorijden, met een proeftijd van twee jaar.

LEES OOK: Man die dodelijk ongeluk veroorzaakte in Geffen moet jaar de cel in

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.