Weer reebok doodgebeten door hond, daarna 'kop afgesneden door verzamelaar'

26 januari 2022 om 09:57 • Aangepast 26 januari 2022 om 11:48
nl
Voor de achtste keer in korte tijd is in de Loonse en Drunense Duinen een dode reebok gevonden. Ook nu stierf het dier tijdens een aanval door een hond, concludeert boswachter Jan Meesters. Maar het beestje werd ook onthoofd, waarna de kop werd meegenomen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"De kop van deze reebok is door een 'trofeeënverzamelaar' afgesneden. Moet niet gekker worden", meldde de boswachter op Twitter. "Leuk, een kop van een reebok op je nachtkastje. Honden aan de lijn, mensen!"

Wachten op privacy instellingen...

De vondst werd gedaan in het natuurgebied ten zuiden van café Roestelberg in Kaatsheuvel.

Nieuw gewei
"Ik heb zoiets nog nooit gezien", reageerde een ontstelde Meesters. " Het dier is dus eerst aangevallen door een hond. Deze reebok kreeg net een nieuw gewei, met twee nieuwe stangetjes op zijn kop. Dat is waarschijnlijk de reden voor iemand om tot deze bizarre daad over te gaan."

In de voorbije twee weken kregen boswachters van Natuurmonumenten in de Loonse en Drunense Duinen zeven meldingen over reeën die door loslopende honden gebeten zouden zijn. De reeën raakten daarbij ernstig gewond. Van de zeven gewonde reeën moesten er vijf uit hun lijden worden verlost.

'Schokkende ervaring'
Boswachter Luc Roosen krijgt steeds vaker meldingen van bezoekers die zien dat een loslopende hond een ree te pakken heeft. "Voor wandelaars is dat vaak een schokkende ervaring." Volgens Natuurmonumenten gebeurt het veel vaker dat een loslopende hond een ree pakt dan de zeven keer dat het nu gemeld is.

De tijd van waarschuwen is nu voorbij, aldus Meesters. "We beboeten nu meteen. Iemand die zijn of haar hond niet aan de lijn heeft, krijgt een bekeuring van zo'n 110 euro."

LEES OOK:
Veel reeën gebeten door loslopende honden: 'Ze gaan dan langzaam dood'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.