Liveblog

112-nieuws: auto in de sloot bij Oisterwijk • motorrijder ten val op de A16

27 januari 2022 om 17:08 • Aangepast 28 januari 2022 om 11:07
nl
In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.56

Dit liveblog is gesloten.

17.53

Vrachtwagen rijdt door schutting in Gilze

Een kleine bestelbus is donderdagmiddag door een soort schutting gereden in Gilze. Dit gebeurde langs de weg Klein Zwitserland. Hoe dit kon is niet duidelijk, het lijkt erop dat de bestuurder de macht over het stuur verloor. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Zowel het vrachtwagentje als de schutting raakte beschadigd.

17.01

Vrachtwagen en auto botsen op de N65 in Oisterwijk

Een auto en een vrachtwagen zijn donderdagmiddag op elkaar gebotst op de N65 bij Oisterwijk. De auto sloeg bij het ongeluk over de kop en kwam in een sloot terecht. De vrouw die achter het stuur zat, werd in eerste instantie door omstanders geholpen. Daarna is ze door ambulancepersoneel nagekeken. De auto moest door een berger worden weggetakeld.

14.45

Motorrijder onderuit

Op de toerit van de snelweg A16 bij Prinsenbeek richting Antwerpen is donderdagmiddag een motorrijder onderuit gegaan. De bestuurder is gewond naar een ziekenhuis gebracht. Na de melding werden politie, ambulances en traumahelikopter opgeroepen.

Het is niet bekend hoe ernstig de man gewond is geraakt en waar hij vandaan kwam. Ook is nog onduidelijk waarom de motor ten val kwam. De motor is door een bergingsbedrijf meegenomen. Het verkeer heeft nauwelijks last gehad van het ongeval.

14.00

Agenten 'dreigen' met wapen naar verwarde man

Agenten hebben donderdagmorgen in Tilburg uit voorzorg hun wapen getoond om een man die zich verward en agressief gedroeg, tot bedaren te brengen. De man, van 26, zou ook een vuurwapen op zak hebben. Hij werd rond negen uur op de Blazoenstraat opgemerkt.

Toen hij niet wilde ingaan op bevelen van agenten, trok één van hen een wapen. Ook toen weigerde de man mee te werken, waarna hij tegen de grond werd gewerkt. Hij is uiteindelijk naar een cel gebracht. Voor hem wordt hulp gezocht. Het wapen dat hij bij zich had, is niet gevonden.

12.10

Belg met gestolen laptops ingerekend

De politie heeft deze week op Facebook de buit laten zien die bij een Belgische automobilist is gevonden. De 50-jarige man werd met 41, naar later bleek, gestolen laptops in zijn kofferbak opgepakt op de snelweg A27 bij Oosterhout. Hij kon niet uitleggen hoe hij aan die spullen kwam. In de kofferbak lagen ook nog vijf cameralenzen.

LEES OOK: Belg met 41 laptops opgepakt op de A27 bij Oosterhout

10.41

Motorrijder (22) rijdt te hard en heeft geen rijbewijs

Wachten op privacy instellingen...
10.30

Politie vernietigt 15.000 hennepstekjes en 1300 moederplanten

Nadat de politie woensdagmiddag een grote hennepplantage ontdekte in Moerstraten, zijn alle 1300 moederplanten en 15.000 hennepstekjes vernietigd. Een anonieme tip zette de dienders op het spoor van de kwekerij.

Ook allerlei goederen zoals transformatoren, filters, dompelpompen en assimilatielampen zijn meegenomen en in de shredder gegooid. De stroom voor de kwekerij werd illegaal getapt. De netwerkbeheerder doet hier aangifte van. Rechercheurs horen de bewoner van het pand later als verdachte.

09.10

Vrachtwagen met pech lekt olie op A50

Wachten op privacy instellingen...
06.16

Auto slaat over de kop, bestuurder naar ziekenhuis

Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag rond één uur gewond naar het ziekenhuis gebracht na een auto-ongeluk. De bestuurder reed op de Burgemeester Van Voorst tot Voorstweg in Tilburg toen hij de controle over de auto verloor. Hij slipte en belandde op de kop in een droogstaande greppel.

De brandweer moest eraan te pas komen om hem uit zijn auto te bevrijden. Met onbekende verwondingen is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Het zwaar beschadigde voertuig is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties.
06.13

Crash en aanhouding na politieachtervolging

Een man is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden nadat hij met een Mercedes crashte op de Heukelomseweg in Heukelom. Dit gebeurde na een politieachtervolging, die volgens een getuige zou zijn begonnen in de buurt van Breda. De aanleiding hiervoor is vooralsnog onduidelijk.

Rond één uur nam de bestuurder op de A65 de afslag bij Berkel-Enschot. Hij reed rechtdoor over de rotonde, waarna hij door de hoge snelheid de macht over het stuur verloor. Hij botste tegen een lantaarnpaal en kwam met zijn wagen tot stilstand tegen een boom.

De politie kon hem meteen oppakken. De verdachte is op de plek zelf aan lichte verwondingen behandeld. Daarna is hij naar een politiebureau gebracht. Waarom hij er in zijn Mercedes vandoor ging, is nog niet duidelijk. De schade aan de auto is groot.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties.
06.02

Elektrische fiets gaat in vlammen op

Een elektrische fiets in Boxtel is woensdagavond in vlammen opgegaan aan de Gestelseweg. Nog voor aankomst van de brandweer was het vuur al gedoofd. Voorbijgangers gebruikten daar een brandblusser voor. Naast de fiets stond ook de berm kort in vlam. De brandweer controleerde de fiets met een warmtebeeldcamera en bluste de tweewieler af met water. Onduidelijk is hoe de brand kon ontstaan.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties.
05.58

Arrestatieteam in actie in Valkenswaard

Het arrestatieteam heeft woensdagavond met hulp van een bemiddelaar een verwarde man uit het pand van metaalgroothandel MCB uit Valkenswaard gepraat. Urenlang zou de man hebben gezegd van grote hoogte naar beneden te springen. Dat is uiteindelijk niet gebeurd. De man is aangehouden.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties.
05.48

Brand bij autobedrijf in Kruisland: meerdere wagens verwoest

Bij een brand in een autobedrijf aan de Roosendaalseweg in Kruisland zijn woensdagavond laat meerdere wagens in vlammen opgegaan. Door de fik stortte het dak van de loods in. Omwonenden is geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Woningen die achter de loods stonden, zijn enige tijd ontruimd geweest vanwege de rookontwikkeling. De brandweer was met veel materieel aanwezig om het vuur te blussen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!