Herkansing voor de kerststal in de Sint-Jan: 'Eindelijk weer kraamvisite' - Omroep Brabant
Video

Herkansing voor de kerststal in de Sint-Jan: 'Eindelijk weer kraamvisite'

27 januari om 19:00 • Aangepast 28 januari om 09:55
nl
Wachten op privacy instellingen...
“Sinds een week voor kerst ligt het kindje al in de kribbe en nu krijgt het eindelijk weer kraamvisite.” De kerststal in de Bossche Sint Jan gaat vrijdag na weken van lockdown weer open. “Door de kou in de kerk staan zelfs de kerstbomen er nog groen bij. De naalden zitten er nog gewoon aan”, vertelt bouwcoördinator Jack Kradolfer.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Aan de hekken van de Sint Jan werden donderdag weer spandoeken opgehangen. "Daar staat op waar de ingang is van de kerststal en hoe bezoekers online kunnen reserveren. Want net als voor de harde lockdown moet er ook nu gereserveerd worden voor een bezoek aan de kerststal.”

Direct na de persconferentie wisten ze het heel zeker in Den Bosch: ook de kerststal kan weer open. "We hebben toen besloten dat de kerststal nog kan worden bezocht tot en met zondag 13 februari”, vertelt Kradolfer. In december was de kerststal één week open en kwamen er zo’n 700 mensen kijken. “De aantallen bezoekers die we normaal trekken kunnen we nu nooit meer inhalen, maar het geeft wel een goed gevoel dat we nog iets kunnen laten zien van al die maanden bouwen.”

Dit jaar bestaat de Sint Jan 800 jaar en dat gaan we ook terugzien in de nieuwe kersstal.

Bezoekers die al eerder een online hadden gereserveerd voor de kerststal, maar getroffen werden door de lockdown, kunnen dat toegangsbewijs straks toch gebruiken. Zij kunnen terecht tijdens de reguliere openingstijden, maar moeten in de weekenden wel rekening met enige wachttijd. "Bezoek de kerststal als het even kan doordeweeks", adviseert Kradolfer.

Het is het tweede jaar dat de kerststal wordt getroffen door een lockdown. Toch blijft Kradolfer optimistisch over de toekomst. “In december komt er zeer zeker weer een kerststal. De plebaan en wij zijn al voorzichtig aan het nadenken over de invulling van het thema. Dit jaar bestaat de Sint-Jan 800 jaar en dat gaan we ook terugzien in de nieuwe kerststal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.