112-nieuws: vuurwerk en steekwapens in verdachte auto • aanhouding bij azc - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: vuurwerk en steekwapens in verdachte auto • aanhouding bij azc

29 januari om 05:54 • Aangepast 7 februari om 10:43
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Peter de Bekker & Evie Hendriks

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.00

Verkeerscontroles in Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...
16.28

Man verjaagt overvallers in Bladel

De bewoner van een huis aan de Horizon in Bladel is vrijdagavond overvallen. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend. De man was nog wat aan het werken, toen hij rond kwart voor tien de achterdeur ineens zag opengaan. Plotseling kwamen twee mensen binnen die de bewoner bedreigen met een voorwerp en spullen eisen. De bewoner verzette zich echter, waarna de twee het hazenpad kiezen. Hij vermoedt dat de overvallers niet ouder dan 18 jaar zijn.

15.00

Verkeersruzie loopt uit op mishandeling en bedreiging

Een 39-jarige man uit Oosterhout is vrijdagmiddag aangehouden op de Beneluxweg in Oosterhout. Dat gebeurde nadat hij een 31-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Volgens de politie was een verkeersruzie uitgelopen op een vechtpartij. Daarbij zou de verdachte zijn plaatsgenoot hebben mishandeld en bedreigd hebben met een mes. Verdachte is meegenomen naar het bureau en zit nog vast. Een politiehond heeft het mes waarmee gedreigd is gevonden.

14.20

15-jarige en 14-jarige jongen aangehouden na mishandeling agent

Een politieagent is vrijdagavond in het centrum van Tilburg mishandeld toen hij probeerde twee verdachten voor beroving aan te houden. De jongens van 14 jaar en 15 jaar waren op de vlucht nadat zij een man van zijn telefoon hadden beroofd op het Pieter Vreedeplein. In de Willem ||-straat hield een agent de jongens aan.

Toen de agent van zijn fiets stapte, gooide een van de jongens iets in zijn gezicht en rende daarna weg. De 14-jarige verdachten kon meteen in de boeien worden geslagen. Op die plek werd ook de gestolen telefoon teruggevonden. De 15-jarige jongen uit Tilburg is zaterdagochtend in zijn huis aangehouden. De agent heeft verwondingen aan zijn gezicht en doet aangifte tegen de 15-jarige jongen.

LEES OOK: 15-jarige en 14-jarige jongen aangehouden na mishandeling agent

14.00

De A2 richting Den Bosch weer vrij

Wachten op privacy instellingen...
13.25

A2 richting Den Bosch gedeeltelijk afgesloten

Op de A2 richting Den Bosch is vlakbij Kerkdriel de rechterrijstrook afgesloten door een ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...
13.13

Steekwapens en vuurwerk in verdacht voertuig bij bosgebied

In een verdacht voertuig bij bosgebied Molenheide bij Wilbertoord vonden boswachters van Natuurmonument en Stichting Brabants Landschap vrijdagnacht een kleine hoeveelheid drugs, diverse steekwapens en een behoorlijk hoeveelheid illegaal vuurwerk. De man in het voertuig werd door de boswachters aangehouden en is vastgezet voor verder onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak.

Wachten op privacy instellingen...
12.37

Man aangehouden na bedreiging azc in Budel

Een 29-jarige man uit Algerije is vrijdag aangehouden nadat twee bewoners van het asielzoekerscentrum in Budel aangeven dat hij hen had bedreigd met een mes. Zij meldden dit bij de receptie van het azc, waarna de politie werd gebeld. Het mes waarmee de man gedreigd had, werd op aanwijzen van de man gevonden in een koelkast. Rond het AZC in Budel is sinds dinsdag een noodverordening van kracht. Ook is het gebied rond het AZC aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

10.42

Aanhoudingen na schieten uit raam

Een 16-jarig meisje en een 52-jarige man zijn vrijdagavond aangehouden in een huis aan de Ringbaan Oost in Tilburg na een melding dat er vanuit het raam van het huis zou zijn geschoten. In het huis werd een zogenoemd alarmpistool gevonden. De 52-jarige Tilburger is vastgezet voor verder onderzoek, het meisje uit Berkel-Enschot is kort na haar aanhouding vrijgelaten.

LEES OOK: Man (52) en meisje (16) aangehouden na schieten uit raam

10.08

Trio probeert frietkar te stelen, maar buurtbewoner betrapt hen

Twee mannen en een vrouw zijn vrijdagnacht aangehouden op de Vijfhuizenberg en de Watermolenstraat in Roosendaal. Ze werden rond halfvijf betrapt terwijl zij probeerden een frietkar te stelen. "Een alerte buurtbewoner belde de politie toen hij midden in de nacht rare geluiden hoorde op straat", laat een politiewoordvoerder weten. De frietkar is in beslag genomen en wordt teruggegeven aan de eigenaar. Het trio is vastgezet.

10.00

Twee rijstroken A16 dicht

Twee rijstroken van de A16 van Breda richting Rotterdam waren zaterdagochtend rond tien uur enige tijd afgesloten tussen na een ongeluk bij Dordrecht. Dit leidde tot een kilometerslange file vanaf Zevenbergschen Hoek. De ANWB waarschuwde voor veertig minuten vertraging, maar toen de rijstroken weer werden vrijgegeven waren de problemen snel verleden tijd.

06.00

Brand op camping in Wanroij

Op camping De Bergen in Wanroij brak vrijdagavond rond tien uur brand uit bij een chalet. Hoe het vuur kon uitbreken, wordt onderzocht. Volgens een ooggetuige zou er niemand gewond zijn geraakt. Wel raakte een caravan naast het chalet bij de brand beschadigd.

Brand op camping De Bergen in Wanroij (foto: Bas).
Brand op camping De Bergen in Wanroij (foto: Bas).
02.09

Paard overleden na aanrijding

Een paard is vrijdagavond overleden na een aanrijding op de Valendonkstraat in Berghem, net buiten het dorp. Het dier belandde na de aanrijding in een sloot. De brandweer wist het paard kort na middernacht met behulp van brandweerslangen en veel mankracht uit het koude water te trekken. Een dierenarts was snel aanwezig. Zij zag dat het dier bij de aanrijding twee benen had gebroken. Om het dier verder lijden te besparen, is besloten het te laten inslapen.

Wachten op privacy instellingen...
Omdat het paard twee gebroken benen had opgelopen, werd besloten het dier te laten inslapen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Omdat het paard twee gebroken benen had opgelopen, werd besloten het dier te laten inslapen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
02.01

Brand verwoest schuur op chaletpark Milheeze

Op een chaletpark aan de Kaak in Milheeze woedde vrijdagnacht brand, in een schuurtje bij een chalet. Volgens de bewoner wilde hij net naar bed gaan toen hij door het gordijn een rode gloed zag. De man heeft nog geprobeerd zelf de brand te blussen. Uiteindelijk heeft de brandweer dit van hem overgenomen en twee gasflessen op tijd uit de schuur kunnen halen. Uit vrees dat het vuur zou overslaan, schaalde de brandweer flink op.

Wachten op privacy instellingen...
01.46

Gewonde bij steekpartij in Den Bosch

Een 24-jarige man is vrijdag gewond geraakt bij een steekpartij op de Jacob van Maerlantstraat in Den Bosch. Die steekpartij volgde volgens een correspondent op een ruzie. Het slachtoffer werd bij een bushalte gevonden. De politie heeft een 35-jarige man aangehouden. Deze man is vastgezet in het bureau en wordt verhoord. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel en vervolgens in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
00.25

Scooterrijder gewond bij oversteken N397

Een scooterrijder is rond halftwaalf vrijdagavond gewond geraakt op de N397 bij Eersel. Hij viel bij het oversteken van de weg. Mensen die dit zagen gebeuren, onder wie een agent in burger, schoten de man te hulp. De man is in de ambulance nagekeken door ambulancepersoneel.

Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen na de val van de scooterrijder bij het oversteken van de N397 (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen na de val van de scooterrijder bij het oversteken van de N397 (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
23.12

Schoorsteenbrand in Helvoirt

In een huis aan de Guldenberg in Helvoirt woedde vrijdagavond rond acht uur een schoorsteenbrand. De brandweer kwam met een ladderwagen, maar daarmee kon de schoonsteen niet bereikt worden vanwege de ligging van het huis bovenop een heuvel. Daarop werd het specialistische rietdakteam van de brandweer in het Gelderse Elst gealarmeerd. Dit kon met speciaal klimmateriaal veilig het rieten dak betreden.

De brandweer bij het huis in Helvoirt waar de schorsteenbrand woedde (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bij het huis in Helvoirt waar de schorsteenbrand woedde (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone