Liveblog

112-nieuws: auto vliegt in brand in Eersel • brand in Tilburgse flat

30 januari 2022 om 22:45 • Aangepast 7 februari 2022 om 11:24
nl
In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

22.40

Auto brand uit in Eersel

Een personenwagen is vanavond volledig uitgebrand op de Buivensedreef in Eersel. De bestuurder reed vanuit Knegsel richting Eersel en rook een brandlucht. Hij parkeerde zijn auto op de Buivensedreef en kon nog op tijd uit zijn voertuig stappen voordat deze in brand vloog. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al volledig in lichterlaaie en viel er niks meer te redden.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
22.30

Brand in containerruimte Tilburgse flat

In een containerruimte van een flat aan de Mahlerstraat in Tilburg heeft zondagavond brand gewoed. De brandweer kreeg rond 21:30 uur een melding voor een woningbrand op de bovenste verdieping, maar bij aankomst bleek een brand in een containerruimte de oorzaak te zijn. De brandweer had de brand snel onder controle. Er kwam veel rook vrij en de ruimte is geventileerd. Niemand raakte gewond. De brand trok veel bekijks van buurtbewoners die op de sirenes van de brandweer afkwamen.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
20.30

ANWB: ga maandag niet de weg op als dat niet nodig is

De ANWB adviseert weggebruikers maandag niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Storm Corrie raast maandag over Nederland en zal volgens een ANWB-woordvoerder vooral tussen 08.00 en 12.00 uur op zijn hevigst zijn.

"Waarover ik me het meest zorgen maak zijn lege bestelbussen, auto's met aanhangers en vrachtwagens zonder vracht. Uit het verleden blijkt dat die vooral voor problemen zorgen. Bestuurders moeten zich goed afvragen of ze wel de weg op moeten gaan", aldus de voorlichter.

Maar ook kwetsbare weggebruikers zoals motorrijders en fietsers kunnen wat hem beter thuisblijven als het enigszins kan. "Als je de weg niet op hoeft, blijf dan thuis. Of pas in ieder geval je rijgedrag aan."

19.15

Auto gaat in vlammen op

In de bossen bij Steensel is een auto in vlammen opgegaan. Het voertuig stond geparkeerd en vloog in stond toen het werd gestart. De brandweer heeft de auto geblust, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision .
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision .
15.45

Drie aanhoudingen bij azc in Budel

Bij controles in de omgeving van het azc in Budel zijn zaterdagmiddag in totaal drie mensen aangehouden. Een van de verdachten had een zakmes bij zich. Verder vond de politie een bewerkte tas met daarin gestolen gelabelde kleding en enkele andere goederen.

15.20

Woningbrand in Kruisland

In een woning aan de Roosendaalseweg in Kruisland is zondagmiddag brand uitgebroken. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De bewoonster werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is niet bekend.

14.30

Ongeval met vijf auto's op A2

Op de A2 is zondagmiddag bij Leende een ongeluk gebeurd waarbij in de richting van Den Bosch vijf auto's waren betrokken. Het zou gaan om een kettingbotsing. Voor het ongeluk reed een konvooi langzaam rijdende vrachtwagens die protesteerden tegen de coronamaatregelen. Of het konvooi iets met het ongeluk heeft te maken is niet bekend.

13.04

Vrouw gewond gevonden in Asten

Een vrouw is zondag door voorbijgangers gewond gevonden op de Koestraat in Asten. Ze zat op de grond, en de voorbijgangers vermoedden dat ze van de fiets was gevallen. De verwondingen van de vrouw waren volgens een correspondent zo ernstig dat naast ambulances ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

10.30

Wielrenner zwaargewond na aanrijding

Een Belgische wielrenner is zondagochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Rietgoorstraat in Roosendaal. Het slachtoffer werd rond kwart over negen geraakt door een automobilist. Ook twee andere wielrenners raakten gewond. De weg is afgezet en verkeersspecialisten van de politie onderzoeken hoe de aanrijding kon plaatsvinden.

Vanwege de ernst van de situatie werd na de aanrijding in Roosendaal een traumaheli opgeroepen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Vanwege de ernst van de situatie werd na de aanrijding in Roosendaal een traumaheli opgeroepen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
10.01

Trio vast na melding schietpartij op feestje

Drie mannen uit Apeldoorn zijn zaterdagnacht aangehouden na een melding van een schietpartij in een appartement aan de Molenstraat in Roosendaal. Twee verdachten zijn 18 jaar oud, de ander is 19 jaar oud. Agenten trokken hun wapen tijdens de aanhouding van de drie. Die arrestatie vond plaats in Breda.

08.40

Automobiliste aangehouden in Waalwijk

Een 50-jarige automobiliste is zaterdag aangehouden op de Johann Straussstraat in Waalwijk. Ze was onder invloed van drugs, had harddrugs bij zich en in de auto lag ook een stroomstootwapen. Ze is vastgezet in een cellencomplex. De recherche onderzoekt de zaak.

06.08

Racende automobilist wacht post van CJIB

Een automobilist werd zaterdagmiddag betrapt toen die met een snelheid van 128 kilometer per uur over de Somerenseweg bij Lierop racete. Daar geldt een maximumsnelheid van zestig kilometer per uur. "Net zoals 220 andere overtreders krijgt deze automobilist op korte termijn post van het CJIB", liet een woordvoerder van de Verkeerspolitie Oost-Brabant weten.

03.50

Scooterrijder zwaargewond in Leende

Een scooterrijder is zaterdagnacht rond halfdrie zwaargewond geraakt na een val op de weg tussen Leende en Valkenswaard. Het slachtoffer werd door iemand op het fietspad gevonden. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. De weg werd volledig afgesloten voor onderzoek. De scooterrijder zou volgens een correspondent meerdere paaltjes geraakt hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!