Pech kost Fem van Empel de wereldtitel veldrijden in de laatste ronde

30 januari 2022 om 20:58 • Aangepast 31 januari 2022 om 20:14
nl
Fem van Empel is er niet in geslaagd haar wereldtitel veldrijden bij de beloften te prolongeren. Nadat ze twee keer was teruggekomen van een achterstand leek ze de beste papieren te hebben voor een nieuwe wereldtitel. In de laatste ronde ging het alsnog fout voor de renster uit Sint-Michielsgestel.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Al vroeg in de wedstrijd leek Van Empel de overwinning uit handen te geven. Ze reageerde te traag op een aanval van haar Nederlandse teamgenoten Shirin van Anrooij en Puck Pieterse. De twee outsiders reden weg van de topfavoriete. Van Empel moest een gat van een kleine tien seconden dichtrijden.

Dat lukte na vier rondes. Maar net op het moment dat de renster uit Sint Michielsgestel bij de twee koploopsters kwam, viel ze stil op een heuvel. Opnieuw moest een achterstand worden goedgemaakt. Dat lukte Van Empel ook een tweede keer, waardoor ze met nog twee rondes te gaan nog altijd in de race was voor de wereldtitel. De winnares van vorig jaar leek de beste papieren te hebben. Ze moest alleen nog af te rekenen met haar twee landgenoten.

In de wielen rijden
Op de laatste heuvel van de wedstrijd ging het echter weer fout voor de Brabantse renster. Ze reed in de wielen van Pieterse, waardoor ze stil kwam te staan. Voor een derde keer moest ze een achterstand dichtrijden, maar dat was te veel gevraagd. Er waren nog maar enkele kilometers te rijden waardoor er niet meer in zat dan een derde plek.

De wereldtitel ging uiteindelijk naar Puck Pieterse. Zij klopte Shirin van Anrooij in de sprint.

LEES OOK:

Teleurstellend WK veldrijden voor Corné van Kessel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.