ANWB: ga maandag niet de weg op als dat niet nodig is

30 januari 2022 om 21:16 • Aangepast 31 januari 2022 om 21:14
nl
De ANWB adviseert weggebruikers maandag niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Storm Corrie raast maandag over Nederland en zal volgens een ANWB-woordvoerder vooral tussen acht uur 's ochtends en twaalf uur 's middags hevig zijn.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Ik maak me het meest zorgen over lege bestelbussen, auto's met aanhangers en vrachtwagens zonder vracht. Uit het verleden blijkt dat die vooral problemen veroorzaken", benadrukt de voorlichter. "Bestuurders moeten zich goed afvragen of ze wel de weg op moeten gaan."

Maar ook kwetsbare weggebruikers zoals motorrijders en fietsers kunnen wat hem betreft beter thuisblijven als het enigszins kan. "Als je de weg niet op hoeft, blijf dan thuis. Of pas in ieder geval je rijgedrag aan."

Code oranje en geel
Het KNMI heeft voor maandag code oranje afgegeven voor Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied en code geel voor de rest van Nederland. Vanaf maandagochtend vroeg komen er in de kustprovincies zware windstoten voor.

Met name in de tweede helft van de ochtend heeft het noordwesten van het land te maken met zeer zware windstoten van negentig tot 110 kilometer per uur. In het (noord)westelijk kustgebied, mogelijk ook rondom het IJsselmeer, komen dan zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur voor.

LEES OOK: Waarschuwing voor onstuimige maandag, windstoten tot 100 kilometer per uur

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!