Indoor Brabant na 2 jaar weer met publiek, maar nog wel in sobere vorm

1 februari 2022 om 13:07 • Aangepast 10 februari 2022 om 13:04
nl
Paardensportevenement Indoor Brabant krijgt voor het eerst in twee jaar weer publiek over de vloer, maar duurt een dag korter. Er worden per dagdeel 1250 toeschouwers toegelaten. Het maximum toegestane aantal onder de huidige coronamaatregelen. Het aantal wedstrijden in de Brabanthallen wordt wel behoorlijk beperkt. Er zijn alleen internationale wedstrijden in de grote zaal.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Het evenement met de officiële naam The Dutch Masters begint nu ook een dag later op 11 maart. Omdat dit nog ‘ver’ weg is houdt de organisatie rekening met mogelijke tussentijdse versoepelingen van het coronabeleid. Er is dan ruimte om meer publiek toe te laten. Toeschouwers moeten vooralsnog anderhalve meter afstand houden, ze krijgen een vaste zitplek en moeten om tien uur 's avonds naar huis zijn.

'Heel blij'
Directeur Marcel Hunze vindt het belangrijk voor de paardensport, de fans, en de evenementenbranche dat het doorgaat. "We zijn heel blij dat we weer samen met de fans ’s werelds beste ruiters kunnen aanmoedigen.”

De afgelopen twee jaar ging Indoor Brabant niet door. In 2020 was het de eerste grote afgelasting toen de coronapandemie begon. Vorig jaar werden vrijwel alle onderdelen afgelast vanwege het rhino-virus dat dodelijk is voor paarden. Alleen het hoofdevenement voor de beste internationale springruiters ging later in april door, maar zonder publiek.

Hoogtepunten
Normaal gesproken kunnen 8000 mensen op de tribunes zitten, bij elkaar kwamen er voorheen in totaal ruim 60.000 paardenfans naar Den Bosch.

De Dutch masters zijn van 11 tot en met 13 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Hoogtepunten van deze editie worden de Rolex Grand Prix op zondagmiddag en de FEI World Cup Dressage Kür op Muziek op zaterdagmiddag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.