Tieners op bromscooter proberen agent van zijn motor af te trekken

4 februari 2022 om 09:11 • Aangepast 5 februari 2022 om 08:54
nl
Een 15-jarige jongen is donderdagavond aangehouden in Breda nadat hij probeerde een motoragent van zijn motor af te trekken. Ook een 17-jarige jongen is gearresteerd, omdat hij de agent met zijn scooter probeerde af te snijden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De agent zag de jongens rond acht uur op een scooter rijden op de Terheijdenseweg. Hij ging achter hen aan omdat de jongens allebei geen helm droegen terwijl dat wel verplicht is. Ook was de eigenaar van de bromscooter al vaker betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Als een haas ervandoor
Toen ze zagen dat de agent achter hen aan ging, gingen de tieners er als een haas vandoor. Op het moment dat de agent langszij kwam, werd hij ruw afgesneden door de scooterrijder. Toen het hem wel lukte om naast de twee te rijden, pakte de 15-jarige jongen hem bij zijn jas en probeerde hij hem omver te trekken.

Het lukte de scooterrijder in eerste instantie om via een smalle brandgang te ontkomen, maar korte tijd later konden de twee alsnog thuis worden aangehouden.

De tieners kregen bekeuringen voor de diverse overtredingen die ze begingen en hen wordt daarnaast poging tot zware mishandeling van de agent ten laste gelegd.

Eindhoven
Anderhalve week geleden was het ook al raak in Eindhoven, daar werd een agent door een 15-jarige jongen van zijn motor getrapt tijdens een achtervolging.

LEES OOK: Jongen (15) trapt agent van motor tijdens achtervolging: 'Ongelofelijk'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!