Platenbaas Adrie van den Berk lijdt mee met zijn artiesten

4 februari 2022 om 14:06 • Aangepast 7 februari 2022 om 09:18
nl
Een feest is geen feest als er geen artiest van Adrie van den Berk is geweest. Maar nu valt er door corona al bijna 2 jaar bar weinig te feesten. Platenbaas, producer en manager Adrie van den Berk van Berk Music Productions in Eindhoven heeft ruim 40 Nederlandstalige artiesten onder contract. Natuurlijk voelt Adrie ook dat het magere tijden zijn, maar hij heeft vooral te doen met zijn artiesten. Hij vertelt er zondag over in de talkshow KRAAK.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Al 25 jaar is Adrie van den Berk de eigenzinnige baas van een van de succesvolste platenlabels voor Nederlandse artiesten. Eigenzinnig omdat hij zich niets aantrekt van wat de radiozenders in Hilversum draaien. In elk geval niet zijn muziek. Succesvol, omdat hij die steun niet meer nodig lijkt te hebben. Hij zag al snel de kansen die streamingdiensten boden en op zijn YouTube-kanaal zijn nu al 370.000 mensen geabonneerd.

Hij is de man achter Snollebollekes. Hij kende Rob Kemps uit Best en zei jaren geleden al tegen hem: "Wij gaan samen nog eens iets doen." Het is misschien wel zijn grootste succes als ondernemer. Maar hij 'ontdekte' ook Django Wagner en werkt samen met de Gebroeders Ko, John de Bever en René Schuurmans en Roy Donders.

En zo bouwt Adrie volhardend voort op de erfenis van zijn vader Jan, die in december op 88-jarige leeftijd overleed. Jan had platenzaken in Best en Eindhoven en trad ook vaak op als impresario van Nederlandse artiesten.

Carnaval, normaal misschien wel de drukste tijd van het jaar voor Adrie van den Berk, is nu één groot vraagteken. Hij vindt dat nog het ergste voor zijn artiesten van wie een aantal het nu financieel ook echt moeilijk hebben. Maar voor Adrie zelf wordt de corona-pauzeknop ook irritant. Hij moest de uitverkochte concerten van Snollebollekes in GelreDome in Arnhem die voor maart gepland stonden uitstellen tot volgend jaar. Het is werken met de rem erop en dat is niet wat Adrie het liefst doet.

Verder in KRAAK
Verder in KRAAK de Tilburgse wethouder Esmah Lahlah, die deze week werd verkozen tot de beste lokale bestuurder van Nederland.

En Nienke Fluitman uit Oosterhout. Zij wil dat ook kinderen die kunnen horen gebarentaal leren. Op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda geeft ze les in gebarentaal. En dankzij het werk van Irma Sluis tijdens de coronapersconferenties zijn haar lessen heel populair.

KRAAK wordt zondag om 12.00 uur live uitgezonden en daarna vaak herhaald. Het programma is ook online terug te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.