Video

Eigenaar van restaurant na vuurwerkaanslag: 'Ik ben nu wel een beetje bang'

6 februari 2022 om 18:00 • Aangepast 7 februari 2022 om 16:36
nl
De eigenaar van restaurant Cizbiz Köfte in Roosendaal is erg geschrokken van de aanslag op zijn zaak. "Ik zou niet weten waar dit vandaan komt", zegt hij terwijl hij voor zijn vernielde restaurant in de Rembrandtgalerij staat. Zondagochtend vroeg klapte een raam van zijn zaak eruit na een explosie. Ook de achterkant van het pand raakte ernstig beschadigd en er ontstond brand.

"Ik zit hier al sinds 2018, dit is de eerste keer dat er echt iets gebeurt. Er zijn wel eerder al twee pogingen gedaan. Ik weet echt niet waar het vandaan komt, ik zit ook nog met vraagtekens", zegt de eigenaar, die anoniem wil blijven.

Het is de derde keer dat zijn restaurant doelwit is. In de nacht van 2 op 3 januari werden explosieven tegen het raam van zijn zaak geplakt. De dader ging er uiteindelijk vandoor toen er een voetganger aankwam. Anderhalve week later, op 13 januari, werd opnieuw zwaar vuurwerk tegen het raam geplakt. Vermoedelijk door dezelfde dader. Het vuurwerk ontplofte dit keer wel, wat leidde tot veel schade. Er zat een groot gat in de ruit en de hele zaak lag onder de glassplinters.

"Ik ben nu wel een beetje bang, maar wat moet ik anders?"

Bij deze derde poging is de schade nog groter. Maar ondanks alles laat de ondernemer zich niet wegjagen. "Ik wil hier wel blijven en gewoon mijn werk doen. Ik ben nu wel een beetje bang, maar ja, wat moet ik anders? Ik zou het niet weten."

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.

Er gaan geruchten over 'illegale praktijken' in de zaak en dat de aanslag daarmee te maken zou hebben. De eigenaar zegt daarover: "Als mensen overdag naar binnen kijken, zien ze dat het restaurant altijd bomvol zit. Dus het is een beetje raar dat ze zoiets zeggen."

Bij de actie zijn zeker twee daders betrokken, zo is te zien op camerabeelden. "De daders zijn onherkenbaar, dus ik weet niet wie het zijn." Een van de daders was volgens de politie helemaal in het zwart gekleed en droeg een capuchon over zijn hoofd. De ander had een zwart met grijze jas aan en droeg een spijkerbroek.

Het onderzoek naar de vuurwerkaanslag is nog in volle gang. Maandag besteedt de politie aandacht aan de zaak in opsporingsprogramma Bureau Brabant. "Ik hoop dat ze de daders vinden", aldus de eigenaar van de zaak.

Zo zag het er vlak na de explosie uit:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.