Liveblog

112-nieuws: dodelijk ongeval N279 • auto gelanceerd na inhalen

8 februari 2022 om 21:57 • Aangepast 16 februari 2022 om 15:12
nl
In dit liveblog houden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.20

N279 dicht na ongeval

De N279 is dinsdagavond laat afgesloten na een dodelijk ongeval. Dat is het geval bij Heeswijk-Dinther in de richting van Veghel.

LEES OOK: Vrouw (19) overleden bij ongeluk op N279 bij Heeswijk-Dinther

21.40

Auto gelanceerd na inhaalactie

Op de Nieuwe Hescheweg in Oss is vanavond een ongeval gebeurd. Een automobilist wilde rond vijf over half negen ter hoogte van de Benedictuslaan een brommobiel inhalen, maar zag daarbij een vluchtheuvel over het hoofd. De man werd door de vluchtheuvel gelanceerd en kwam uiteindelijk zo'n honderd meter verderop tot stilstand. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en verloor veel olie.

De politie, brandweer en ambulancedienst rukten met spoed uit, maar er vielen gelukkig geen gewonden. De brandweer heeft het met olie besmeurde wegdek ontvet en schoongespoten. Een berger kwam ter plaatse om de auto af te voeren. De weg tussen Oss en Heesch was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

19.20

Grote controle in Helmond

De politie en belastingdienst houden vanavond een grote controle op meerdere plaatsen in Helmond. Dat gebeurt onder meer op het Advocaat Botsplein. De resultaten worden later bekendgemaakt.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
17.20

Ernstige brandwonden bij klusongeval

Bij een ongeval op de Bachlaan in Eindhoven is iemand ernstig verbrand. Een traumahelikopter landde vlakbij om assistentie te verlenen. Het slachtoffer werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeval is een klusongeval, aldus de politie.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
15.30

Actie politiebonden: geen bekeuring voor lichte overtreding

De politievakbonden hebben hun achterban opgeroepen vanaf woensdagochtend geen boetes meer uit te delen voor lichte overtredingen. Dit is onderdeel van hun actie voor een betere cao.

De bonden laten weten dat er nog wel bekeuringen worden uitgeschreven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid.

15.08

Gaslek bij aanleg van glasvezelkabel in Drunen

Bij de aanleg van een glasvezelkabel is dinsdagmiddag een gasleiding geraakt op de Oude Schoolstraat in Drunen. De bandweer was snel ter plaatse om het gat in de gasleiding te dichten. Het kapotte stuk is vervangen door Enexis.

Volgens een 112-correspondent is dit de derde keer in een dag dat een gasleiding wordt geraakt bij de aanleg van een glasvezelkabel. Eerder op de dag was het al raak in Haarsteeg, op de Heusdenseweg en op de Haarsteegsestraat.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
10.45

Politie houdt vrouw aan na bedreiging en vernieling

Een 56-jarige vrouw uit Nieuwendijk is aangehouden nadat ze maandagavond in Almkerk opzettelijk een auto beschadigde. Gewaarschuwde agenten troffen de vrouw aan, maar konden moeilijk met haar in gesprek komen omdat ze dreigde de hond die ze bij zich had tegen de agenten te gebruiken. Toen ze de hond over de motorkap van de politieauto liet lopen, besloten de agenten haar aan te houden. De vrouw heeft de nacht in de cel doorgebracht.

10.37

Bewoonster betrapt mannen op inbraakpoging, politie arresteert hen

Twee mannen zijn maandagavond aangehouden nadat een vrouw zag hoe ze bij haar thuis aan de Ettenseweg in Rijsbergen probeerden in te breken. De mannen gingen er vervolgens vandoor in een auto. Een oplettende getuige zag dit en noteerde het kenteken, waarna de politie gewaarschuwd werd. Kort daarna zagen agenten de auto met het doorgegeven kenteken in Etten-Leur rijden. De mannen zijn aangehouden en zitten nog vast. Ze worden dinsdag verhoord.

08.49

Fietser gewond na botsing met auto

Op de Boschdijk in Eindhoven is dinsdagmorgen een fietser gewond geraakt bij een ongeluk. Die zou over het hoofd zijn gezien door een automobilist. Na de aanrijding viel de fietser hard op de grond. Een traumahelikopter en ambulance werden opgeroepen. De fietser is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een getuige gesproken, maar zoekt nog meer informatie over het ongeluk.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
21.30

Brandweer rukt uit voor brand in huis Etten-Leur

De brandweer rukte maandagavond uit om een brand te blussen in een huis aan de Burgemeester Berettastraat in Etten-Leur. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
19.34

Politie gebruikt pepperspray tegen agressieve honden, eigenaars gewond

Agenten hebben zondagavond in Den Bosch pepperspray gebruikt tegen twee agressieve honden. Kort daarvoor vielen de viervoeters een andere hond aan. Toen de eigenaars tussenbeide kwamen, werden ook zij aangevallen. De Bosschenaren moesten vanwege hun verwondingen naar het ziekenhuis. Dat liet een agent maandagavond weten op Instagram.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!