Nachtcafé De Graanbeurs is er klaar voor: 'Ik kan binnen een uur open'

8 februari 2022 om 15:29 • Aangepast 9 februari 2022 om 09:06
nl
De uitgelekte plannen van het kabinet om de nachthoreca weer te openen en de openingstijden verder te verruimen, klinken als muziek in de oren van Raymond Elzerman. Hij is de eigenaar van De Graanbeurs in Breda. "De versoepelingen die nu worden besproken zijn zeer hoopvol. Ik hoop echt dat het doorgaat!"
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De Bredase nachthoreca heeft gezamenlijk afgesproken om niet mee te doen aan de landelijke actie op 12 februari. Nachtclubs en discotheken gaan dan uit protest tegen de coronamaatregelen open. "Wij zetten in om vanaf carnaval weer open te mogen. Dat zal dan waarschijnlijk met 1G zijn, maar daar heb ik persoonlijk geen moeite mee."

Alles voor een soort van ouderwets carnaval: "Als we bijvoorbeeld maar staand een carnaval kunnen beleven. Zittend carnaval vieren slaat nergens op. Dat gaat aan alle kanten gigantisch fout." Bij 1G moeten de gasten zich vooraf laten testen, ook gevaccineerden.

"Als we groen licht krijgen, dan kan ik binnen een uur open."

Op zo'n zeven weken na, was de zaak van Elzerman twee jaar dicht. Nu durft hij weer vooruit te kijken: "Als we dan aansluitend aan carnaval open mogen blijven, dan kunnen we als branche ook weer verder. Zoals het er nu uitziet, zie ik dat wel gebeuren."

Hij vervolgt: "Hopelijk krijgen we dat volgende week te horen tijdens de persconferentie. Wij zijn er klaar voor. Als we groen licht krijgen, dan kan ik binnen een uur open zijn."

"Ik hoop dat we met carnaval een inhaalslag kunnen maken."

Als het allemaal doorgaat komt er einde aan een lange, zware, periode: "Vorig jaar in september en oktober mochten we even open en hebben nog wat kleine evenementen kunnen doen. Dat ging goed, maar vervolgens moesten we weer sluiten."

Zelf kon Elzerman wel aan de slag blijven in dienst bij horecabaas Laurens Meyer. "Regelingen als TVL en de NOW zijn leuk, maar absoluut niet toereikend. Ik hoop dat we met carnaval weer aan de slag mogen en een inhaalslag kunnen maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.