Omgekomen skiërs Axel en Boris zaten op TU/e: 'Ze zullen gemist worden'

8 februari 2022 om 19:11 • Aangepast 9 februari 2022 om 09:23
nl
De twee Eindhovense skiërs van 19 en 20 jaar die maandag in de Franse Alpen omkwamen, waren studenten op de TU/e. De Eindhovense universiteit laat weten dat de twee 'zeer worden gemist'. Axel en Boris overleden nadat ze werden bedolven onder een lawine. Beiden waren buiten de piste aan het skiën.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Het overlijden van de twee mannen heeft geleid tot verdriet en grote verslagenheid op de universiteit. Axel en Boris waren tweedejaars bachelorstudenten aan de opleiding Sustainable Innovation. "Beide jonge mannen waren gemotiveerde, enthousiaste en gewaardeerde studenten, die onder meer actief waren bij studentensportverenigingen. Ze zullen zeer gemist worden, door velen", stelt de universiteit.

Op de campus wordt een gedenkhoek ingericht en online volgt een condoleanceregister voor iedereen die een persoonlijke boodschap wil achterlaten, laat een woordvoerder weten.

Het Eindhovens Dagblad sprak meerdere mensen die de twee slachtoffers kennen. Zij waren met hun studievereniging in het skigebied, toen de lawine maandagmiddag ontstond.

Grote verslagenheid
Bij die studentenclubs en sportverenigingen heerst grote verslagenheid, schrijft de krant. Zo zegt de voorzitter van Badmintonvereniging Panache, waar Boris trainingen volgde, dat zijn dood een shock is voor de club. Axel was speler en bestuurslid bij basketbalclub Tantalus.

"Het nieuws sloeg in als een bom", laat Wim Koch van het Studentensportcentrum in Eindhoven aan het Eindhovens Dagblad weten. Hij zag de studenten meerdere keren per week om te sporten.

Verschrikkelijk voorgevoel
"Toen het bericht naar buiten kwam dat twee Eindhovenaren waren overleden, kreeg ik meteen een vreselijk gevoel. Het zal toch niet zo zijn dat het een van onze sporters is? Even later ging het nieuws al snel rond en hoorde ik via via dat het inderdaad twee bekenden waren. Wat verschrikkelijk dat mijn voorgevoel bleek te kloppen. Dit is een tragedie voor iedereen die hen kende.”

Medestudenten, die ook in de Alpen waren, reisden met een extra bus terug.

LEES OOK: Twee Eindhovense skiërs (20 en 21) komen om door lawine in Frankrijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!