Video

Heggen die veld moesten ruimen vanwege bezuinigingen, mogen toch blijven

8 februari 2022 om 22:52 • Aangepast 9 februari 2022 om 22:02
nl
Het plan van de gemeente Boxtel om veel heggen en haagjes weg te halen omdat het onderhoud te duur is, is van tafel. Wethouder Fred van Nistelrooij trok het voorstel dinsdagavond in tijdens de raadsvergadering. Veel inwoners van Boxtel hadden zich tegen het plan gekeerd.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

"De reuring die is ontstaan, is zeer begrijpelijk. Er is onvoldoende stilgestaan bij de communicatie. Er is meer overleg nodig. Het voorstel wordt daarom ingetrokken", zei Van Nistelrooij nadat een aantal politieke partijen er vragen over hadden gesteld.

Drie miljoen
De gemeente Boxtel moet jaarlijks drie miljoen euro bezuinigen en het weghalen van een derde van alle heggen was een van de plannen om dat voor elkaar te krijgen. Het onderhoud zou te duur zijn. Boxtelaren die willen, kunnen een heg adopteren, zo was het plan.

Veel inwoners waren daar allerminst blij mee. "Ze zijn echt niet goed daar bij de gemeente", reageert Ton van Alebeek. "Zal een lekkere bende worden", volgens buurtbewoonster Jaqueline Puijn. Ook Sonja Metler vindt het een hele foute bezuiniging. "Mens en dier hebben natuur nodig", zegt ze.

35.000 euro
Nu het gemeenteplan is geschrapt, moet wel op een andere manier worden bezuinigd, stelde wethouder Van Nistelrooij. De gemeenteraad stemde vorig jaar zelf in met het plan om te besparen op groenonderhoud. Dit jaar zou er 22.000 euro worden bezuinigd en volgend jaar 35.000 euro. De gemeente gaat nu in gesprek met wijkplatforms om te bespreken hoe die besparing nu kan worden gehaald.

LEES OOK: Heggen moeten weg om te bezuinigen in Boxtel, bewoners zijn boos

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!