Ambtenaar op non-actief na grensoverschrijdend gedrag

11 februari 2022 om 11:20 • Aangepast 12 februari 2022 om 10:56
nl
Een medewerker van de gemeente Maashorst is op non-actief gesteld na een melding van grensoverschrijdend gedrag. Dat laat een woordvoerder van de gemeente aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De melding van het grensoverschrijdend gedrag kwam binnen op 31 januari.

'Juridisch afgehandeld'
De gemeente laat weten 'adequaat en volgens de richtlijnen' actie ondernomen te hebben. De zaak is onderzocht en de betrokken ambtenaar is op non-actief gesteld.

Op dit moment wordt de kwestie 'juridisch afgehandeld' door de gemeente. Het is onbekend of er aangifte bij de politie is gedaan, en of de ambtenaar ontslagen wordt. De gemeente wil verder niks over de zaak zeggen. Ook wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

BOOS
De melding kwam binnen elf dagen na de uitzending van BOOS over grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice. Sinds die uitzending zijn er meerdere zaken van ongepast gedrag op de werkvloer aan het licht gekomen.

Bij een meldpunt voor ongewenste omgangsvormen waren een week na de uitzending al zestig meldingen binnengekomen.

Trainingen
De gemeente Maashorst laat weten dat er door de gemeentelijke herindeling al een aantal jaren geen trainingen zijn gegeven op het gebied van grensoverschrijdend gedrag.

Het voornemen is wel om daar binnenkort mee te beginnen. Het gaat dan om trainingen en gesprekken voor zowel nieuwe als bestaande medewerkers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!