Video

Laatste rondje voor Peter de stadsdichter die overleed aan keelkanker

12 februari 2022 om 12:21 • Aangepast 14 februari 2022 om 21:39
nl
Breda heeft in stijl afscheid genomen van Peter van Rosendaal (58) alias Peter de stadsdichter. De flamboyante paradijsvogel, een bekend persoon in zijn stad, overleed woensdag aan keelkanker. Zaterdag werd de kist met Peter op een grote Amerikaanse auto door zijn geliefde Park Valkenberg gereden waar vrienden en bekenden een erehaag vormden.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Iedereen in Breda kende Peter van Rosendaal eigenlijk wel. Een markant figuur die de binnenstad lachend, drinkend, zingend of gedichten voordragend extra kleur gaf. De laatste tijd ontbrak Peter echter in het straatbeeld. Hij had (uitgezaaide) keelkanker en overleed afgelopen woensdag.

Vrienden besloten om Peter nog een laatste rondje te gunnen in zijn zo geliefde park. Nog één keer naar 'het muurtje' waar de vrolijke snuiter graag zijn pilsje dronk en met Jan en alleman het gesprek aanknoopte.

"Peter was een bekend figuur op zijn blote voeten en zijn vrolijke kleren en dreadlocks."

"Het Valkenberg is echt het park van Peet", vertelt Joyce van der Sanden, een goede vriendin van Peter. "Hij was er altijd en was ook echt een bekend figuur in Breda. Op zijn blote voeten en zijn kleurige kleren en dreadlocks. Er mochten maar honderd mensen bij de crematie zijn en er wilden meer mensen afscheid nemen. Vandaar een rondje door het park."

De zieke Peter van Rosendaal uit Breda kreeg in december een serenade van zijn vrienden.
De zieke Peter van Rosendaal uit Breda kreeg in december een serenade van zijn vrienden.

Ongeveer tweehonderd mensen waren present in het park om Peter een laatste eer te bewijzen. Er werd een erehaag gevormd en ze liepen achter de auto met kist aan naar het bekende 'muurtje'.

"Zijn gedichten gingen vooral over liefde, liefde en nog eens liefde."

"Peter droeg in het park vaak gedichten voor", zegt vriend Rino Driessen, die de Dodge door het Valkenberg heen rijdt. "Daarom noemen ze hem ook Peter de stadsdichter. Hij zei altijd dat hij op vakantie was in Nederland en dit zijn tuin was. Iedereen kende hem ook."

"De gedichten gingen over van alles en nog wat. Over een vlinder of over god. Maar vooral over liefde, liefde en nog eens liefde. Peter was altijd zichzelf en vooral erg lief. Vandaag is zijn laatste rondje in het park en ik mis hem nu al elke dag."

LEES OOK: Doodzieke 'Peter de stadsdichter' krijgt serenade op laatste verjaardag

De kist met Peter op de Dodge in het Valkenbergpark.
De kist met Peter op de Dodge in het Valkenbergpark.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.