Boetes voor clubs na protest: 'We nemen ze voor lief, het was geweldig!'

13 februari 2022 om 21:45 • Aangepast 14 februari 2022 om 13:04
nl
Na een ouderwets gezellige avond tijdens protestactie 'De Nacht staat op', zijn boetes voor een aantal deelnemende clubs een feit. Zo moet N8club in Helmond een boete incasseren van 4500 euro. "Maar dat is het risico dat we bewust genomen hebben, dat is niet erg. Ik heb gedaan wat ik moest doen", vertelt eigenaar Thomas van Kooten.

Vooraf werd door de gemeente Helmond al bepaald dat lokale horeca die mee zou doen aan het evenement 4500 euro boete moest betalen. "Zij doen ook gewoon hun werk", vindt Van Kooten. Hij neemt het de gemeente niet kwalijk.

"Druk, gezellig, écht als vanouds. Alsof het weer de eerste keer was dat iedereen naar buiten mocht."

"We hebben eerder al een goed gesprek gehad met de burgemeester, hij toont begrip voor onze situatie. De fout zit 'm in Den Haag, zij hadden deze actie gewoon moeten gedogen."

Van Kooten heeft heel erg genoten van de afgelopen avond, ondanks die boete. "Het was een hele leuke avond. Druk, gezellig, écht als vanouds. Alsof het weer de eerste keer was dat iedereen naar buiten mocht."

"Iedereen was heel blij dat ze weer uit konden gaan."

De kaarten voor het avondje feest waren snel uitverkocht bij Van Kooten. Dat geldt ook voor poppodium 013 in Tilburg, waar binnen één minuut 1300 kaarten werden verkocht. In de kleine zaal konden technoliefhebbers dansen, in de grote zaal waren optredens van verschillende artiesten, zoals Lady Bee en Mad Miran.

"Het was heel gezellig", zegt een bezoeker. "Tijdens het optreden van Lady Bee klommen bezoekers op het podium voor selfies. Iedereen was heel blij dat ze weer uit konden gaan."

"De dwangsom nemen we voor lief."

013-directeur Frens Frijns kreeg van handhavers van de gemeente Tilburg een boete van tienduizend euro. "We wisten vooraf dat we die zouden krijgen", zegt een woordvoerder van de poptempel. "Dat nemen we voor lief. Die dwangsom was ingecalculeerd. Het was een geweldige avond. Echt waanzinnig. Het publiek was zo blij, dat ze weer konden stappen. Dat was voor iedereen wel even geleden."

In Eindhoven waren De Effenaar, Dynamo (Haven) en Subbar open. Subbar sloot rond middernacht de deuren, naar eigen zeggen in overleg met de gemeente. Of er in Eindhoven boetes worden uitgedeeld, kon de gemeente zondag niet zeggen. "Dat beslissen we maandag, afhankelijk van de informatie die we van de handhavers krijgen."

Volgens de politie is alles in Eindhoven, Helmond en Tilburg goed verlopen en waren er geen noemenswaardige incidenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.