JoeySuki coacht dj's door de coronacrisis: 'Niet gewend om thuis te zitten'

2 maart 2022 om 20:00 • Aangepast 2 maart 2022 om 20:41
nl
Joey Lelieveld (33) uit Tilburg, ooit bekend als dj en muziekproducent JoeySuki, heeft als coach dj's door de coronacrisis heen geholpen. "Artiesten konden niet meer optreden en waren daarmee hun grote doel kwijt. Dj's kwamen massaal thuis te zitten en raakten vaak in een negatieve spiraal. Ik hielp ze om hieruit te komen."
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

Joey was zelf ruim tien jaar dj en reisde de hele wereld over. Zijn artiestenbestaan als JoeySuki eindigde in 2014. De druk en de hectiek werden hem te veel en hij kreeg een burn-out.

"Coaching wordt gezien als luxeproduct, maar ik zie het als levensbehoefte."

Tijdens zijn eigen carrière miste hij een onafhankelijke coach met wie hij kon sparren en daarom wilde hij andere dj's helpen.

"Top-dj's werden door corona uit hun natuurlijke omgeving gehaald. Ik merkte dat ze moeilijk om konden schakelen van een artiestenbestaan naar het leven thuis." Onder meer topacts als Blasterjaxx en Atmozfears klopten bij hem aan.

"Je wordt als succesvolle artiest geleefd en door corona moet je echt even terug naar de basis."

Door corona moesten dj's over zichzelf gaan nadenken. "Sommigen vroegen zich af wie ze nou eigenlijk waren. Je wordt als succesvolle artiest geleefd en dan is er weinig tijd om terug naar de basis te gaan."

"Bijna elke artiest leeft voor de optredens, maar die waren er niet. Sommigen konden zichzelf moeilijk motiveren om elke dag in de studio te zitten." Volgens Joey heeft de onzekerheid de scene nog creatiever gemaakt en hij is blij dat hij daar een beetje aan bij heeft kunnen dragen.

LEES OOK: Bassjackers overleven de coronatijd, maar maken zich zorgen over dancescene

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.