Sjoukje schrijft briefje aan Lindsay van Zundert: 'Schaats wat je kan'

14 februari 2022 om 20:00 • Aangepast 15 februari 2022 om 08:50
nl
Dinsdagochtend komt voor Lindsay van Zundert een droom uit. Dan schaatst zij op het olympisch ijs de korte kür. Onderweg naar Peking kreeg Lindsay een handgeschreven brief van Sjoukje Dijkstra, die in 1964 olympisch goud won bij het kunstschaatsen. “Je kan het, als je je koppie er maar bij houdt.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

In de brief steekt de oud-olympisch kampioene de 17-jarige Lindsay uit Etten-Leur een hart onder de riem. “Schaats wat je kan en laat zien wat je kan, als dat lukt kun je tevreden zijn. Het geeft niet op welke plaats je belandt.”

Lindsay is heel trots op de brief van Sjoukje en heeft al lang een heel fijne band met Sjoukje Dijkstra, vertelt ze. “Het is zo fijn om mensen te hebben die achter je staan die weten hoe het is om daar te staan uiteindelijk op de Olympische spelen. Ik kijk erg naar haar op natuurlijk.”

De korte kür van de vrouwen begint dinsdagochtend om 11 uur. Lindsay komt als vijfde van de dertig kunstschaatsers op het ijs. Er gaan 24 vrouwen door naar de finale op donderdag. Het is niet de verwachting dat Van Zundert een medaille haalt. Haar doel is een plek in de finale.

LEES OOK:

Joans oogappel gaat naar de Winterspelen: 'Lindsay voelt als familie'

Lindsay (14) belde stomtoevallig aan bij juiste deur en kan nu misschien naar Olympische Spelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.