Supportersvereniging PSV noemt Brands 'de gedroomde opvolger' - Omroep Brabant

Supportersvereniging PSV noemt Brands 'de gedroomde opvolger'

14 februari om 13:43 • Aangepast 14 februari om 16:38
nl
Marcel Brands is als algemeen directeur bij PSV 'de gedroomde opvolger' van Toon Gerbrands, die na dit seizoen vertrekt. De supportersvereniging van de Eindhovenaren vindt dat Brands in zijn eerdere periode als technisch directeur 'een echte PSV’er' is geworden. "Hij kent de club door en door. Waarom zouden we dan mokken op Valentijnsdag?", reageert de voorzitter van de supportersvereniging, Harrie Timmermans.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Het feit dat deze grote verandering niet voortijdig uitlekte, kan op waardering rekenen van de voorman. "Dat is ook de kracht van PSV, om de gelederen gesloten te houden en de leiderschapswissel geruisloos te laten verlopen." PSV maakte de benoeming van Brands als nieuwe baas, vanaf komende zomer tot halverwege 2027, maandagochtend bekend.

De supportersvereniging zegt met de club regelmatig contact te hebben als 'er gedoe is'. "Met corona, over hoe we het moeten oplossen met seizoenskaarten als geen supporters welkom zijn. Of even 'de temperatuur van het badwater bespreken' als er na drie verliespartijen druk ontstaat. Dat gebeurt bij PSV altijd heel soepel en geruisloos." Timmermans denkt dat dat met Brands op de plek van Gerbrands niet veel zal veranderen. "Hij is uit hetzelfde hout gesneden."

"Deze man is gepokt en gemazeld."

Het is volgens hem nog wel afwachten hoe Brands het in de functie van algemeen directeur gaat doen. De 59-jarige Brabander werkte de laatste jaren als technisch manager bij AZ, PSV en Everton. "Maar deze man is gepokt en gemazeld, daar maak ik me eigenlijk geen zorgen over. Als de verdeling met John de Jong (nu technisch directeur) goed gaat, is dat een extra impuls voor het voetbalnetwerk. Brands is een gelouterde voetbaldirecteur en brengt een netwerk en contacten met zich mee."

Brands werkte van 2010 tot 2018 al bij PSV, totdat hij naar het Engelse Everton vertrok. Daar werkte hij tot december. Voor zijn periode bij PSV was Brands actief bij AZ en RKC.

LEES OOK: Marcel Brands keert terug bij PSV, volgt Toon Gerbrands op als directeur

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.