Rick bouwt de knalroze Chevrolet van Johnnie Flodder tot in detail na - Omroep Brabant
Video

Rick bouwt de knalroze Chevrolet van Johnnie Flodder tot in detail na

15 februari om 20:30 • Aangepast 16 februari om 11:02
nl
Wachten op privacy instellingen...
Rick van Stippent uit Vught heeft de Chevrolet Caprice classic cabrio uit de Flodderfilms tot in ieder detail nagemaakt: knalroze van buiten en felgroene leren bekleding aan de binnenkant. Dinsdag ging hij voor het eerst de weg op. Rick maakt met deze iconische auto een droom waar.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"Als ik vroeger voor een paar gulden een videoband ging halen van een van de Flodderfilms, zei ik altijd: ik wil later net zo'n auto als Johnnie Flodder, maar dan wel nieuw. Nou daar staat hij!", zegt de 29-jarige Rick trots. De auto is niet nieuw, maar ziet er wel als nieuw uit. Rick heeft een bedrijf waar meestal exclusieve auto's tot in de puntjes verzorgd worden.

Het exemplaar waar Johnnie Flodder in de films de buurt mee onveilig maakte, vond Rick in het zuiden van Duitsland. De video over de zoektocht naar de auto uit 1973 is op het YouTube-kanaal van Rick bijna 200.000 keer bekeken.

"Voor mij horen de Flodderfilms bij de Nederlandse geschiedenis."

"Op de teller staat 95.000 mijl, dat is zo'n 160.000 kilometer, maar we hebben hem weer als nieuw gemaakt", zegt Rick. "Als je erin rijdt, is het echt een belevenis en mensen op straat staan met open mond te kijken."

Rick is een perfectionist en denkt niet dat er snel iemand anders achter het stuur mag. "Ik ga er lekker met m'n kinderen in rijden en als ze wat groter zijn laat ik ze alle films van Flodder zien. Voor mij horen die films bij de Nederlandse geschiedenis en deze auto dus ook."

Rick in de splinternieuwe auto van Johnnie Flodder (foto: Jan Peels)
Rick in de splinternieuwe auto van Johnnie Flodder (foto: Jan Peels)

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.