Zware windstoten en code geel: 'Het zal behoorlijk gaan spoken'

16 februari 2022 om 06:41 • Aangepast 17 februari 2022 om 06:27
nl
We krijgen te maken met harde windstoten deze woensdag, waarschuwt het KNMI. Die zijn de voorbode voor storm Dudley die later op de dag en donderdag Nederland teistert. Het weerinstituut heeft voor heel Nederland code geel afgegeven.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het zal woensdagavond en -nacht behoorlijk gaan spoken", vertelde Johnny Willemsen van Weerplaza in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant. "Het waaide 's ochtends vroeg ook al behoorlijk. Daarbij regent het en is het vrij zacht. Het was 's ochtends al 10 graden en het wordt 's middags 14 graden. Ik denk trouwens dat het in de middag grotendeels droog zal zijn."

"Storm Eunice gaat nog een stuk forser zijn."

Aan het eind van de middag neemt volgens Johnny de buienkans weer toe. "In de tweede helft gaat de wind aantrekken. Langs de Zeeuwse kust kan het dan tot storm komen. In Brabant niet, maar hier kun je wel last hebben van zware windstoten. Tijdens buien kunnen die windstoten uithalen tot negentig kilometer per uur, misschien lokaal honderd kilometer per uur. Dat is voor het binnenland behoorlijk fors."

Donderdag zal het volgens de weerman van Weerplaza ook onstuimig zijn. "Het zal dan een beetje aanvoelen zoals bij storm Corrie laatst: aan de kust storm, verder fikse windstoten. Maar ik denk niet dat we het hier nog heel lang over gaan hebben op de lange termijn. Dit kan vrijdag misschien wel het geval zijn bij storm Eunice. Die gaat echt een stuk forser zijn."

"Volgende week rustiger weer, met behoorlijk wat zon."

In het weekend verwacht Johnny geen storm of zware windstoten meer. "Maar het blijft wel flink winderig. Dit geldt ook voor de maandag. Ook dan heb je wisselvallig weer, met regelmatig regen maar ook soms zon bij een temperatuur van 10 graden. Daarna wacht ons wat rustiger weer, met behoorlijk wat zon."

LEES OOK: Heel onstuimige dagen in aantocht: 'Er staat wat te gebeuren'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!