Tilburgse E. du Perronprijs gaat van 2500 naar 10.000 euro - Omroep Brabant

Tilburgse E. du Perronprijs gaat van 2500 naar 10.000 euro

16 februari om 16:52
nl
De E. du Perronprijs heeft een flinke opwaardering gekregen. Vanaf dit jaar krijgt de winnaar van de Tilburgse literatuurprijs een vier keer zo hoog geldbedrag van 10.000 euro. Wel wordt de prijs nog maar om het jaar in plaats van jaarlijks uitgereikt.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

De E. du Perronprijs bestaat sinds 1986 en is bestemd voor schrijvers die zich inzetten voor de multiculturele samenleving in Nederland. De prijs van de gemeente Tilburg en Tilburg University ging onder meer naar auteurs Ellen Deckwitz, Jan Leyers, Ramsey Nasr, Adriaan van Dis en Abdelkader Benali.

Korting op cultuurbezoek
Het opwaarderen van de literatuurprijs is onderdeel van een nauwere samenwerking tussen de gemeente en universiteit op het gebied van cultuur. Zo wordt bijvoorbeeld overwogen om medewerkers en studenten van Tilburg University de cultuurpas te geven, waarmee ze korting krijgen op cultuurevenementen.

De gemeente wil dat meer jongeren culturele activiteiten bezoeken in de stad. Daarom wordt de uitreiking van de E. du Perronprijs gekoppeld aan het festival Night University op het campusterrein.

Opwaardering
Op 19 mei dit jaar wordt de eerstvolgende E. du Perronprijs uitgereikt. E. du Perron (1899-1940) was een in Nederlands-Indië geboren Nederlandse criticus, dichter en schrijver. Hij is vooral bekend van zijn roman Land van Herkomst (1935).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.