Carnavalsoptocht in Vinkel gaat gewoon door met negen grote wagens

16 februari 2022 om 13:12 • Aangepast 17 februari 2022 om 12:38
nl
De optocht in Vinkel oftewel ’t Kafland gaat door. Dat laat voorzitter Carlo van Nistelrooij van Stichting Kafland weten. Het is daarmee een van de weinige optochten in de regio die doorgaan.
Profielfoto van Jos VerkuijlenProfielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Waar veel dorpen en steden de afgelopen tijd een streep trokken door een optocht, trekt de stoet op carnavalszondag wel in Vinkel door de straten. Stichting Kafland bleef altijd hoop houden dat een optocht toch ging lukken en zette daar ook vol op in.

“Er is veel veranderd in een week tijd”, zegt voorzitter Carlo van Nistelrooij tegen Dtv Nieuws. Hij is dolblij dat ze altijd hebben doorgezet met de plannen. De maatregelen rond corona zijn dusdanig versoepeld met carnaval dat een optocht in Vinkel mag. De gemeente Den Bosch heeft toestemming gegeven.

Veel grote wagens
“We hebben altijd ingezet op een optocht. We hebben onze wagenbouwers aangespoord om door bouwen”, vertelt Van Nistelrooij. Er gaan acht of negen grote wagens meedoen aan de optocht. “De loopgroepen mogen zich nu aanmelden.”

Hoewel het zo’n beetje de enige optocht is in de regio met carnaval, denkt Van Nistelrooij niet dat heel Vinkel ineens vol staat. “Het zal misschien iets drukker zijn dan normaal. Ik denk dat er wat meer gezinnen met kinderen komen kijken. Maar alle kernen zijn nu druk met het organiseren van eigen carnavalsactiviteiten. Veel mensen zullen het gaan vieren in het eigen dorp.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!