Christel kan tóch op stap nu horecazaken rolstoelbanen krijgen

17 februari 2022 om 17:35 • Aangepast 18 februari 2022 om 10:17
nl
Goed nieuws voor Christel Verbogt uit Halsteren. Zij baalt dat ze ondanks de coronaversoepelingen toch niet uit kan gaan eten of een avondje kan gaan stappen. Door haar rolstoel zijn veel horecazaken voor haar niet toegankelijk. Paul Brouwer uit Bergen op Zoom las haar verhaal en brengt daar nu verandering in: "Binnen twee weken is de hele Markt voor iedereen bereikbaar. Welke handicap je ook hebt.”
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

Paul zag de worsteling van mensen zoals Christel met lede ogen aan. “Dan denk ik: dit staat buiten de beschaving! Dit moet anders en dan gaan wij het verdomme doen.”

Daarom maakte hij afgelopen week een ronde langs diverse ondernemers, die hun zaak toegankelijker willen maken. Woensdag is de eerste rolstoelbaan bij Café Bij Jansens geplaatst.

“Het gaat mij om de mensen die de horeca willen bezoeken”, vertelt Paul met een brok in zijn keel. “Dat iedereen welkom is, zou de standaard moeten zijn. Het is zo vanzelfsprekend dat je niet tegen deuren en muren aanloopt. Dit zou de huiskamer van Bergen op Zoom moeten zijn.””

Het is zo vanzelfsprekend dat je niet tegen deuren en muren aanloopt.

Christel is blij dat horecazaken nu over oplossingen nadenken. Voorheen moest ze door twee mensen vanuit de rolstoeltaxi het terras op worden getild. “Door deze rolstoelbaan voel ik mij gezien en meer welkom. Het is duidelijk dat ik naar binnen kan.”

Als kandidaatsraadslid voor GroenLinks in Bergen op Zoom vindt Christel het mooi om te zien dat burgers als Paul het heft in eigen handen nemen. “We moeten niet te veel afhankelijk zijn van de gemeente of de overheid. Als inwoner kan jezelf ook al veel betekenen.”

Dit is al een goed begin. Hopelijk volgen meer ondernemers.

Na het plaatsen van de rolstoelbanen is er nog wel een slag te winnen, vindt Paul. Voornamelijk binnen in de horecazaken. “Maar dit is al een goed begin”, glundert Christel.

LEES OOK: Horeca is weer open, maar Christel voelt zich in haar rolstoel niet welkom

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.