Zuur gevoel én perspectief bij Willem II na kleine nederlaag tegen Ajax - Omroep Brabant

Zuur gevoel én perspectief bij Willem II na kleine nederlaag tegen Ajax

20 februari om 09:00 • Aangepast 21 februari om 09:51
nl
In de Eredivisie zijn er maar twee ploegen die meer tegendoelpunten kregen dan Willem II. Voor de wedstrijd tegen Ajax was de verwachting dat het doelsaldo van de Tilburgse ploeg nog wat verder in de min zou gaan. Dat gebeurde niet. Het werd 0-1 voor Ajax. Wessel Dammers stond met gemengde gevoelens in de mixed zone.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Op de wedstrijd tegen Ajax kun je zowel positief als negatief terugkijken. Weer geen punten voor de ploeg van trainer Fred Grim. En dat is eigenlijk het enige waar het nu echt om gaat. Toch verlieten de Tricolores het Koning Willem II Stadion met een goed gevoel.

Ajax ondernam 31 doelpogingen, terwijl het met 73 procent balbezit ook overduidelijk de bovenliggende partij was. Toch waren er complimenten voor de Tilburgse ploeg, omdat het dapper stand wist te houden tegen de ploeg die eigenlijk al het hele seizoen indruk maakt en de ene na de andere grote overwinning boekt.

“Je krijgt die goal best wel laat tegen, blijft eigenlijk heel lang in de wedstrijd. Dat je hem dan zo tegen krijgt, dat is ontzettend zuur”, zegt Dammers over het doelpunt van Jurriën Timber, tien minuten voor het einde van de wedstrijd. “Gedurende de wedstrijd, zeker na de afgekeurde goal, dacht ik: misschien trekken we hem er overheen. Helaas scoren ze nog,"

Na zo’n afgekeurde goal zie je vaak dat de ploeg die scoort een mentale tik krijgt en even minder scherp is. Bij Ajax leek het eerder op de bekende rode lap voor de ogen van een stier. De Amsterdammers gingen nog meer op jacht naar de openingstreffer. “Je weet dat ze moeten. Voor Ajax is een gelijkspel een verlies, zij blijven gewoon volle bak gaan. Dat wisten we. We moesten daarin mee. En dat hebben we qua energie gedaan.”

"Als je niet in de duels komt, lijkt het alsof er geen energie en bereidheid is."

Dat is misschien ook meteen de meest pijnlijke constatering. Tegen Ajax liet Willem II veel strijd en passie zien, wat een week eerder bij hekkensluiter Sparta ontbrak. "Ik snap heel goed dat het vaak zo lijkt. Op het moment dat je niet in de duels komt, lijkt het vaak alsof er geen energie en bereidheid is. Het is er zeker wel bij deze groep, maar soms komt dat er iets minder uit. Dan is de beleving er wel, maar lukt het net wat minder."

"Vorige week tegen Sparta waren er te veel jongens die er net niet goed in zaten en net niet in de duels kwamen", vervolgt de in de winterstop van FC Groningen overgekomen verdediger. "Dan lijkt het over het geheel of een wedstrijd minder is. Maar ik denk dat wanneer we door blijven gaan zoals we deze wedstrijd gespeeld hebben, dat het wel perspectief biedt.”

"Op het moment dat je moet coachen, ben je eigenlijk al bijna te laat."

Dammers laat zich in zijn eerste duels in het Willem II-shirt goed zien. Druk bezig met het neerzetten van zijn ploeg. Al was dat tegen Ajax een stuk lastiger dan in de andere wedstrijden. “Het gaat veel sneller. Op het moment dat je moet coachen, ben je eigenlijk al bijna te laat. Je probeert jongens te enthousiasmeren en te stimuleren, dat is gewoon belangrijk.”

LEES OOK: Strijdend Willem II gaat door late tegengoal onderuit tegen koploper Ajax

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.