Kippenvel bij 'Brucified' na winnen concert in Ziggo Dome: 'Niet normaal!' - Omroep Brabant
Video

Kippenvel bij 'Brucified' na winnen concert in Ziggo Dome: 'Niet normaal!'

21 februari om 13:55 • Aangepast 22 februari om 10:24
nl
Wachten op privacy instellingen...
In mei optreden in een volle Ziggo Dome in Amsterdam. Het is een droom die waarheid wordt voor de Eindhovense tributeband 'Brucified'. De Bruce Springsteen-coverband verdiende afgelopen weekend een optreden van een halfuur in de poptempel dankzij de knappe derde plaats waarop de band eindigde tijdens het SBS6-programma 'The Tribute - Battle of the Bands'.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik heb kippenvel", vertelde Mike Dekkers (39) van 'Brucified' maandag in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant. "Dit is geweldig. We mochten al een keer in een lege Ziggo Dome proefdraaien. Dan kom je daar binnen... dat is niet normaal joh, immens groot!"

"Twee jaar terug speelden we nog voor tweehonderd man."

"Als je weet dat we twee jaar terug in een kroeg in Eindhoven speelden voor tweehonderd man en nu voor zo'n groot publiek, dat is wel een dingetje moet ik zeggen", vulde broer Nick (36) aan.

De broers zijn groot fan van de Amerikaanse rockzanger, gitarist en singer-songwriter. Net zoals de zeven andere leden van hun band. "Wij eren Springsteens muziek, maar we zijn natuurlijk niet de E Street Band", benadrukte Nick op de radio. "We proberen zo goed mogelijk het geheel te laten kloppen. Iets dat we volgens mij aardig hebben gedaan de afgelopen weken."

"Die mensen komen allemaal voor ons!

Aan het SBS-programma' deden in totaal elf bands mee. De Nijmeegse band 'Queen Must Go On' won de muziekwedstrijd. De tweede plaats was voor Alexander Broussard en zijn Billy Joel Experience. 'Brucefied' legde dus beslag op plaats drie, voor Rootsriders. Dat is een Bob Marley-coverband.

'Queen Must Go On' verdiende met de eindzege in 'The Tribute' een optreden van een uur in de Ziggo Dome op 7 mei. De andere drie finalisten mogen daar dan ook optreden, maar wat korter. The Billy Joel Experience drie kwartier, Brucified dus een halfuur en Rootsiders een kwartier.

Het concert op 7 mei is trouwens al uitverkocht. "Ik kreeg al een aantal boze mensen op mijn WhatsApp", lachte Nick. "Die vroegen zich af hoe dit nu al uitverkocht kon zijn. Ik zei: logisch, die mensen komen allemaal voor ons!"

"Dan voel je een tsunami van liefde over je heen komen."

"Dit ga je nooit meer in je leven vergeten", vertelde Angela Groothuizen de bandleden van 'Brucified' na de finale waarnaar zaterdag ruim 800.000 mensen keken. "Dan sta je dadelijk daar en dan voel je een tsunami van liefde over je heen komen."

Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk - die net zoals Groothuizen jurylid was tijdens 'The Tribute' - is lovend over wat 'Brucifed' heeft laten zien tijdens de muziekwedstrijd. Hij spreekt van een 'fantastische band'. "Jullie gaan een hoop publiek trekken als je ergens gaat spelen", vertelde hij. "Ik zweer het je!"

LEES OOK: Komt de beste tributeband van het land uit Brabant?

'Brucified' in actie.
'Brucified' in actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.