Video

Storm Franklin zit dakdekkers in de weg, want de ladders waaien om

21 februari 2022 om 22:33 • Aangepast 22 februari 2022 om 10:22
nl
Denk je met Dudley en Eunice alles gehad te hebben, komt daar ook storm Franklin nog overheen. Dakdekkers hebben hun handen vol na het stormachtige weekend. Ze willen de boel herstellen, maar dat valt niet mee door het aanhoudende slechte weer. Want door de harde wind, blijft de ladder niet staan.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De stormen van afgelopen dagen zorgden al voor een recordaantal schademeldingen met landelijk een schadebedrag van een half miljard euro. Dat moet allemaal hersteld worden, onder meer door dakdekkersbedrijf Geraeds uit Breda.

"Eigenlijk moeten we met spoed naar iedere klant toe."

“Momenteel is het heel erg druk, we rijden van klant naar klant”, vertelt Mario Geraeds. De meeste mensen bellen omdat de pannen van het dak zijn gevlogen. Door de regen van maandag hebben ook veel mensen wateroverlast. “Eigenlijk moeten we met spoed naar iedere klant toe.”

Tijdens een klus in Zevenbergschenhoek probeert Mario op zijn ladder omhoog te komen, maar die is niet te houden en waait met gemak om. Geraeds moet zijn klanten maandagmiddag allemaal afbellen. “Dat gaat nu niet, het is te gevaarlijk zo met die harde wind."

"Nog een maandje ladder op en ladder af voordat we alles hersteld hebben."

De verwachting is dat hij dinsdag weer het dak op kan want dan is het weer minder onstuimig. "Ik denk dat we nog een maandje ladder op en ladder af moeten voordat we alle beschadigde daken hebben gerepareerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.