Mariska Bauer over herseninfarct: 'Alles is vermoeiend, maar ik ben er nog'

27 februari 2022 om 09:30 • Aangepast 28 februari 2022 om 12:58
nl
Het gaat goed met Mariska, de vrouw van zanger Frans Bauer. Dat vertelde ze aan Jeroen van der Boom in het SBS6-programma Hoge Bomen. Mariska werd begin dit jaar getroffen door een herseninfarct.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik heb geen restverschijnselen", vertelde Mariska aan Jeroen. "Maar ik ben wel snel moe en kan slecht tegen prikkels."

"Ik merkte dat het richting dronkenmansgelal ging."

Aan Jeroen vertelden Frans en Mariska wat er 4 januari, de dag van het herseninfarct, precies gebeurde. Frans merkte dat Mariska ineens anders sprak. "Ik merkte dat het richting dronkenmansgelal ging." Hij begreep meteen dat er iets niet goed was. Mariska dacht daarentegen in eerste instantie dat ze iets verkeerds gedronken had.

Frans ging met Mariska naar een ziekenhuis en daar werden meteen allerlei onderzoeken uitgevoerd. "Dan schrik je je eigen helemaal het schompes."

"Iedere stap die ik nu zet, is een stap vooruit."

Nu, ruim een maand later, is de ergste schrik verdwenen. "Mijn armen en benen doen het gewoon weer", vertelde Mariska. "Ik doe het rustig aan. Ik was een bezige bij maar nu een rustige vlinder." Ze heeft wel het gevoel dat haar hoofd soms vol watten zit.

"Alles wat ik doe is heel vermoeiend, maar ik ben er nog. Iedere stap die ik nu zet, is een stap vooruit."

"Je houdt er geen rekening mee dat zoiets bij jouw gezin kan voorkomen"

Frans is opgelucht dat het redelijk goed is afgelopen. "Je houdt er geen rekening mee dat zoiets bij jouw gezin kan voorkomen", zei hij. Omdat Mariska in het huishouden wegviel, moest de zanger veel taken overnemen. Daardoor heeft hij nu nog meer bewondering voor zijn vrouw gekregen. "Als je ziet wat een vrouw allemaal doet binnen een gezin… dat is gewoon bizar", zei hij vol bewondering.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.