Video

Kleren en speelgoed voor Oekraïne: 'Onze chauffeurs hebben daar hun gezin'

28 februari 2022 om 13:56 • Aangepast 1 maart 2022 om 09:55
nl
Transportbedrijf De Rooy in Son is een inzamelingsactie gestart voor Oekraïense gezinnen van chauffeurs die vluchten voor de oorlog met Rusland. Sindsdien loopt het storm bij het bedrijf: talloze mensen komen kleren, schoenen en speelgoed brengen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

"Op deze manier kan ik toch iets terugdoen", zegt een man met een grote zak kleren onder zijn arm. "Ik hoop dat ze iets met deze kleren kunnen in Oekraïne. Het is een klein gebaar maar je wilt toch op de een of andere manier een steentje bijdragen."

"Mensen mogen van alles brengen."

Werkelijk alles is welkom, stelde het bedrijf in een oproep op Facebook. Heel veel mensen komen kleren brengen, maar inmiddels is er ook al een boel speelgoed afgeleverd.

Eigenaar Gerard de Rooy zegt niet kieskeurig te zijn. "Mensen mogen van alles brengen. Het maakt ons niet uit."

Wachten op privacy instellingen...

De Rooy Transport heeft ook een vestiging in Polen. De banden met Oekraïne zijn daar hecht, want veel chauffeurs van die vestiging komen uit dat land. "Hun gezinnen leven nu in onzekerheid, bijvoorbeeld omdat ze gevlucht zijn of juist niet weg kunnen."

De Rooij wil die chauffeurs en hun gezinnen graag helpen en niet alleen met kleren en speelgoed.

"We proberen ook onderdak voor die gezinnen te regelen in vakantieparken dicht bij onze vestiging in Polen. Alle spullen die 'overblijven', sturen we naar de grens met Oekraïne, waar andere vluchtelingen er hopelijk wat aan hebben."

"Desnoods zetten we nog wat extra vrachtwagens in."

Vooralsnog is de belangstelling groot. De berg met kleding stapelt zich op bij het bedrijf. Gerard de Rooij vindt het prachtig om al die belangstelling te zien. De stapel kleren kan wat hem betreft niet hoog genoeg worden.

"Desnoods zetten we nog wat extra vrachtwagens in. Zolang het maar bij de juiste mensen terechtkomt."

LEES OOK: Diepe emoties bij Oekraïners tijdens protest: 'Iedereen hier is bang'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.