Russische supermarkt wil geen aanstoot geven en blindeert ramen

1 maart 2022 om 17:27 • Aangepast 9 april om 17:20
nl
Tot maandag prijkten er Russische krantenartikelen en Sovjet-symbolen op supermarkt Nostalgi in Eindhoven. De eigenaar heeft de etalageramen nu helemaal afgeplakt. “We kregen negatieve en soms emotionele reacties, vooral van onze klanten in Oekraïne”, zegt Maxim Dolganov. “En die begrijpen wij heel goed."
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

De ouders van Dolganov begonnen in 2003 een Russische winkel in Eindhoven. Na het overlijden van zijn moeder, helpt de 24-jarige Maxim zijn vader in de zaak. “Wij noemden onszelf altijd Russische supermarkt, omdat dat een bekend begrip is onder Oost-Europeanen, maar eigenlijk zijn we een winkel voor alle mensen uit Oost-Europa.”

In de schappen van de winkel staan dan ook producten uit Rusland, maar ook uit bijvoorbeeld Litouwen, Estland, Oekraïne, Hongarije en Bulgarije. En het klantenbestand komt uit evenzoveel landen.

Wij komen zelf uit Oekraïne

Zelf komt de eigenaar van de Russische supermarkt uit Oekraïne. Zoon Maxim is hier in Nederland geboren, maar hij is nauw betrokken bij het vaderland van zijn ouders. “Ik ben dit weekend op en neer naar Polen gereden om een tante en een neef op te halen, die uit Oekraïne zijn gevlucht.”

Die neef is 17 jaar en mocht nog vertrekken. mannen boven de 18 mogen het land niet meer uit. Maxim vervolgt: Mijn oom woont in Kiev. We hebben al een aantal dagen geen contact met hem kunnen krijgen.” Doganov maakt zich grote zorgen over het land. Het is angstaanjagend wat er gebeurt.”

De Doganovs waren al langer van plan om naam van hun winkel te veranderen, maar dat is nu in een stroomversnelling gekomen. De naam Rusland verdwijnt van de gevel en er komen nieuwe stickers op de ramen. “Binnenkort heet onze winkel supermarkt Nostalgi. Wij willen dat iedereen zich hier thuis voelt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!