Coronanieuws: 7822 besmettingen, straffen geëist voor bedreiging GGD'ers - Omroep Brabant
Liveblog

Coronanieuws: 7822 besmettingen, straffen geëist voor bedreiging GGD'ers

2 maart om 15:23 • Aangepast 3 maart om 10:14
nl
In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van Redactie & ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

De hoofdpunten:

  • Er liggen woensdag 173 coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen.
  • 7822 nieuwe besmettingen op woensdag.
  • Grote drukte bij de coronateststraat.
  • Veiligheidsregio waarschuwt: 'Heeft corona ook met jou meegefeest?'
  • Corona zorgt bij deel werkende jongeren voor meer stress.

Liveblog

22.50

Dit liveblog is afgesloten

17.30

Werkstraffen geëist voor vaccinweigeraars die GGD'ers bedreigden

Het Openbaar Ministerie in Maastricht heeft woensdag werkstraffen geëist tegen een man en een vrouw wegens bedreiging van GGD'ers in Heerlen. Tegen de vrouw eiste het OM een taakstraf van honderd uur, tegen de man tachtig uur. Tegen beiden is ook een voorwaardelijke celstraf geëist van twee maanden en een verbod om het komende halfjaar naar een priklocatie van de GGD te gaan. De politierechter doet donderdag uitspraak.

De 48-jarige Mark F. en de 49-jarige Sandra M. uit Heerlen zijn tegen vaccinatie. Samen met medestanders drongen ze op 9 en 10 februari een prikplek van de GGD binnen en vielen medewerkers en bezoekers lastig. Ze beschuldigden medewerkers van moord en genocide. Mark F. zei onder meer: "Jij hangt dadelijk aan een touwtje." Sandra M. dreigde: "Jij gaat eraan" en sloeg een medewerker.

15.25

Landelijk 48.503 nieuwe besmettingen

Landelijk zijn woensdag 48.503 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een forse stijging ten opzichte van een dag eerder, toen het om 36.529 besmettingen ging.

15.21

7822 nieuwe besmettingen in Brabant

In Brabant zijn woensdag 7822 nieuwe besmettingen geconstateerd. Dinsdag ging het om 5277 besmettingen.

Wachten op privacy instellingen...
14.27

Landelijk wel lichte toename in ziekenhuizen

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag iets toegenomen, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu 1445 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 37 meer dan een dag eerder. Vergeleken met een week geleden zijn er nu 129 minder opnames.

12.34

173 coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen

Er liggen vandaag 173 coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen, vijf minder dan gisteren. Er werden in de afgelopen 24 uur achttien nieuwe coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen in onze provincie. Daar tegenover staat dat er 23 patiënten uit de ziekenhuizen werden ontslagen, zo blijkt uit de dagelijkse cijfers van het ROAZ. In de afgelopen 24 uur overleden drie coronapatiënten in Brabant.

12.30

Grote drukte bij de coronateststraat

Bij de coronatestlocatie aan de Antoon Coolenlaan in Eindhoven is het woensdagochtend druk. De mensen hangen met de benen buiten, zo constateert onze verslaggever die daar is. "Alle afspraken voor vandaag zitten vol", laat een woordvoerder namens de GGD Brabant-Zuidoost weten.

Wachten op privacy instellingen...
09.00

Veiligheidsregio waarschuwt: 'Heeft corona ook met jou meegefeest?'

"Corona is nog steeds bij ons. Tijdens de gezellige dagen kan het best zijn dat corona ook met jou heeft meegefeest", zo waarschuwt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vandaag.

Wachten op privacy instellingen...
07.10

In onze provincie werden gisteren 5282 nieuwe besmettingen geteld

In Brabant werden gisteren 5282 nieuwe besmettingen geteld. Dat waren er 2098 meer dan maandag.

Wachten op privacy instellingen...
07.00

CBS: inflatie in februari iets afgenomen tot 7,2 procent

De inflatie in Nederland is in februari wat afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de rekenmethode die in Europa wordt gehanteerd. Volgens het statistiekbureau bedroeg de stijging van het algemeen prijspeil afgelopen maand 7,2 procent ten opzichte van een jaar geleden. In januari bedroeg de inflatie nog 7,6 procent.

Ondanks de afname zijn de prijzen al langere tijd flink aan het stijgen. Dat komt onder meer door het snelle economische herstel van de coronacrisis, waardoor er tekorten zijn ontstaan aan bepaalde materialen. Ook de hogere voeding- en energieprijzen zorgen ervoor dat de inflatie hard oploopt. De verwachting is daarbij dat de prijzen verder op zullen stijgen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Volgende week geeft het CBS de Nederlandse inflatie volgens de eigen rekenmethode vrij. Die komt doorgaans iets lager uit en stond in januari op 6,4 procent.

00.00

Corona zorgt bij deel werkende jongeren voor meer stress

Iets meer dan een vijfde van alle jongeren tussen de 15 en 25 jaar had vorig jaar geregeld of vaak stress over hun werk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat opmerkt dat vrouwen (23 procent) iets vaker aangaven stress te hebben dan mannen (18 procent).

Veel van de stress wordt veroorzaakt doordat jongeren zichzelf te veel druk opleggen. Ook de angst om fouten te maken en een hoge werkdruk door te veel of te moeilijk werk worden vaak als oorzaak genoemd. De coronacrisis zorgde daarnaast bij een kwart van de jongeren voor meer werkstress.

Corona zorgt bij deel werkende jongeren voor meer stress. (foto: Pexels).
Corona zorgt bij deel werkende jongeren voor meer stress. (foto: Pexels).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.