Video

Na de polonaise nu in de rij bij de teststraat: 'Alle afspraken zitten vol'

2 maart 2022 om 12:27 • Aangepast 3 maart 2022 om 12:05
nl
Bij de coronatestlocatie aan de Antoon Coolenlaan in Eindhoven is het woensdagochtend druk. De mensen hangen met de benen buiten, zo constateert onze verslaggever die daar is. De GGD Brabant-Zuidoost verwacht zeker 5000 mensen te testen. "Alle afspraken voor vandaag zitten vol", laat een woordvoerder namens de GGD weten.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Dinsdag lieten de drie Brabantse GGD's al weten een virusopleving te verwachten door carnaval en de vrijdag versoepelde coronamaatregelen. Gezien de drukte bij de teststraat lijkt daar nu inderdaad sprake van te zijn.

"We verwachten vandaag 5000 mensen te testen."

"We verwachten dat er vandaag 5000 testen worden gedaan", zegt Karin Sarrucco, manager HR van de GGD Brabant-Zuidoost. "Vorige week werden er hier rond de 2000 testen per dag gedaan."

Sinds vandaag kunnen mensen in Eindhoven ook zónder afspraak terecht voor een coronatest. "De trend van de besmettingen bleef dalen dus we hebben vorige week besloten om zonder afspraken te werken."

Dit verklaart volgens de GGD ook de grote drukte. Wat verder nog meespeelt, is dat de gezondheidsorganisatie zelf kampt met de gevolgen van coronabesmettingen waardoor minder medewerkers beschikbaar zijn. De wachtrij is daardoor langer dan normaal. Onze verslaggever schat in dat de wachttijd rond het middaguur ongeveer een halfuur is.

"De drukte kan verband houden met carnaval."

Het valt in Eindhoven op dat er veel jongeren in de rij staan om getest te worden. Veel van de wachtenden in de rij zeggen dat ze carnaval hebben gevierd. Ze denken dat hun klachten daarmee te maken hebben. Dat geldt echter niet voor iedereen. "Toch houden we er rekening mee dat de drukte verband houdt met carnaval."

De GGD geeft aan wel blij te zijn met mensen die zich laten testen omdat het belangrijk is om het aantal besmettingen in de gaten te houden.

LEES OOK: Veel minder coronapatiënten in ziekenhuizen, wel carnavalsopleving verwacht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.