Trucker betrapt met 1 miljoen euro in zijn cabine: 2,5 jaar celstraf

2 maart 2022 om 15:28 • Aangepast 9 april om 17:20
nl
Een 58-jarige man uit Boxtel die 1 miljoen euro in contant geld in zijn truck vervoerde, is woensdag veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf. De politie hield de man in juli 2021 aan op de A58 bij Oirschot en vond het gigantische geldbedrag dat met veel moeite was verstopt. De Boxtelaar hield zich ook bezig met internationale handel in softdrugs.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Toen de politie de 58-jarige man aanhield, vond ze in de cabine van zijn vrachtwagen een doos met geld. Die was verstopt onder een plaat onder een matras. De biljetten van 50 en 200 euro waren verpakt in plastic. De man zat achter het stuur en er zat een Rotterdammer bij hem in de truck.

De man uit Boxtel dacht dat hij 150.000 euro vervoerde, zo zegt hij. Maar over de herkomst van het geld of aan wie hij het bedrag moest afleveren, geeft hij geen duidelijkheid. De rechtbank in Den Bosch vindt daarom dat de man moet hebben geweten dat het geld niet legaal verdiend was.

Hennep naar Italië
De Boxtelaar hield zich volgens de rechtbank ook bezig met handel in softdrugs. In zijn huis werd 40 gram hennep en 9 gram henneptoppen gevonden. De hennep was verpakt in een postpakket met een vrachtbrief voor een koeriersdienst.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de man in september 2020 al een pakket aanbood bij een bezorgdienst met ruim 800 gram hennep en hasj. Het pakket zou bezorgd moeten worden bij een afnemer in Italië.

De man mocht de uitspraak in vrijheid afwachten, maar verdwijnt nu de cel in.

LEES OOK: Politie vindt een miljoen euro in vrachtwagen op A58 bij Oirschot

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!