Liveblog

112-nieuws: gesprongen waterleiding Berkel Enschot • overval in Roosendaal

3 maart 2022 om 14:15 • Aangepast 4 maart 2022 om 10:19
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.56

Man ernstig gewond na conflict in huis, twee verdachten opgepakt

Een man is donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een conflict in een huis aan de Bergeraclaan in Eindhoven. Dat meldt de politie. Twee verdachten zijn opgepakt.

De man zou een ernstige snijwond hebben opgelopen aan zijn gezicht. De man is wel aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK:

Man gewond bij conflict in woonhuis Eindhoven (foto: SQ Vision - Dave Hendriks).
Man gewond bij conflict in woonhuis Eindhoven (foto: SQ Vision - Dave Hendriks).
21.35

Overval op supermarkt Albert Heijn in Roosendaal

Een winkel van Albert Heijn in Roosendaal is donderdagavond iets voor half negen overvallen door vermoedelijk twee daders. Dat meldt de politie. Bij de overval raakte niemand gewond.

Het gaat om een winkel in winkelcentrum Tolberg in Roosendaal. De politie doet onderzoek bij de winkel. De daders zijn in onbekende richting gevlucht.

LEES OOK: Overval op supermarkt Roosendaal, twee daders op de vlucht

21.00

Waterleiding gesprongen in Berkel Enschot

Op het Wilhelminaplantsoen is donderdagavond een waterleiding gesprongen. Het water kwam met grote kracht uit verschillende gaten in de straat. Door de druk van het water staat de straat bol. De straat is afgesloten omdat door de kracht van het water het zand onder de straat wegspoelde. Verschillende huishoudens zullen een tijd zonder water zitten.

17.47

Bankbiljetten dwarrelen over snelweg, politie raapt ze op

Twee mensen in een auto hebben op de A16 bij Prinsenbeek een groot aantal bankbiljetten uit hun auto gegooid. Dat deden ze maandag terwijl ze achtervolgd werden door de politie. De politie had de achtervolging ingezet omdat de bestuurder niet wilde stoppen voor een controle.

LEES OOK: Bankbiljetten uit auto gegooid op de A16, politie raapt ze op

17.16

A50 van Eindhoven naar Oss weer open

De vrachtwagen met pech op de A50 tussen Eindhoven en Oss is geborgen, daardoor is ook de snelweg weer volledig open. De file lost langzaam op meldt de ANWB.

16.20

Brand in huis Tilburg onder controle

De brand in een huis aan de Spoorlaan in Tilburg is inmiddels onder controle, het sein brandmeester is gegeven. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in de nok van het huis, mogelijk door werkzaamheden.

Op het moment van de brand was er verder niemand in huis. Er raakte dan ook niemand gewond.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
16.15

Auto en vrachtwagen botsen in Breda

Een vrachtwagen en een auto zijn op elkaar gebotst op de kruising van de Ettensebaan en de Prinsenhagelaan in Breda. De bestuurder van de auto kon zelf uit de auto komen, een passagier is bevrijd door de brandweer. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

De vrachtwagen lekt diesel en de weg moet worden schoongemaakt. De politie doet onderzoek hoe het ongeluk is gebeurd.

Het is nog niet bekend hoe lang de weg afgesloten blijft.

Vrachtwagen en auto botsen in Breda (foto: SQ Vision - Perry Roovers).
Vrachtwagen en auto botsen in Breda (foto: SQ Vision - Perry Roovers).
Een passagier van de auto raakte gewond (foto: SQ Vision - Perry Roovers).
Een passagier van de auto raakte gewond (foto: SQ Vision - Perry Roovers).
16.16

Vrachtwagen met pech op A50, omrijden via Den Bosch

Op de A50 van Eindhoven naar Oss staat een vrachtwagen met pech. De linkerrijstrook is dicht, de ANWB adviseert om om te rijden via de A2 en de A59.

Wachten op privacy instellingen...
15.34

Groot aantal autobanden en vaten gedumpt in Heijningen

Aan de Arbeidsweg in Heijningen zijn in totaal 72 autobanden gedumpt, dat meldt de politie donderdag. Medewerkers van de gemeente Moerdijk hebben de grote partij in de berm gevonden. Ook is er een aantal vaten gevonden. De politie zoekt mensen die iets gezien hebben van deze dumping, die mogelijk plaatsvond op 14 februari.

14.10

Brand in huis in Tilburg

In een huis aan de Spoorlaan in Tilburg is brand uitgebroken. Het vuur woedt op de bovenverdieping, aan de achterkant van het huis. Een hoogwerker van de brandweer is ingezet om pannen van het dak te halen. Zo kan het vuur beter worden bestreden.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
11.11

Oekraïens gezin gestrand op A67

Een bijzondere situatie op de A67 bij Someren donderdagmorgen. De politie ging af op de melding van een man die de snelweg overstak. Eenmaal aangekomen bleek het te gaan om een radeloze Oekraïense man die met vrouw en kinderen gevlucht was voor de oorlog. Ze hadden autopech gekregen en daarom was de man de snelweg overgestoken om hulp te vragen bij een tankstation.

Agenten schoten het gezin te hulp (foto: politie Someren/Instagram)
Agenten schoten het gezin te hulp (foto: politie Someren/Instagram)
09.45

Nablussen grote brand Breda in volle gang

Het nablussen van de grote brand aan de Wilhelminastraat in Breda is in volle gang. Er komt nog steeds rook uit het dak. De brandweer is met twee hoogwerkers bezig. De omgeving is ruim afgezet.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
09.37

Kat overleden bij woningbrand

Bij een keukenbrand op de Mecklenburgstraat in Eindhoven is een kat overleden. In het huis zijn normaal gesproken twee katten aanwezig. Het is nog onduidelijk waar de tweede kat is gebleven. De bewoner was niet thuis toen de brand ontstond. Omstanders zagen dat er rook uit het huis kwam en dat de ramen zwart waren van de roet.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
08.03

Ernstig ongeluk in Moerstraten

Bij een ongeluk op de Moerstraatseweg in Moerstraten is een automobilist zwaargewond geraakt. Op een kruising botste een auto met een bestelbus. Meerdere ambulances en een traumahelikopter waren aanwezig voor medische hulp. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

07.36

Aanhoudingen na diefstal zitmaaier

Twee mannen zijn woensdag aangehouden nadat in het buitengebied van Someren een zitmaaier was gestolen. Agenten zagen de verdachten rijden op de Hugterweg. De zitmaaier was echter nergens te bekennen. Korte tijd later meldde iemand dat die gezien had dat de zitmaaier uit het voertuig van het duo geladen was en bij een ander huis in het buitengebied van Someren was bezorgd. De bewoner van dit huis is net als het duo aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
04.31

Stacaravan in vlammen op in Soerendonk

Op vakantiepark Slot Cranendonck in Soerendonk is woensdagnacht een stacaravan in vlammen opgegaan. Het vuur werd rond drie uur ontdekt. Mensen werden wakker van geknetter en sloegen vervolgens alarm. Toen de brandweer aankwam, stond de stacaravan al in lichterlaaie. Ook een schuur daarnaast raakte beschadigd. "Er waren metershoge vlammen te zien", laat een 112-correspondent weten. Bij de brand raakte niemand gewond.

Van de stacaravan in Soerendonk bleef slechts een geraamte over (foto: WdG/SQ Vision).
Van de stacaravan in Soerendonk bleef slechts een geraamte over (foto: WdG/SQ Vision).
02.18

Gebouwen ontruimd vanwege brand in Breda

Meerdere huizen aan de Wilhelminastraat in Breda zijn woensdagnacht ontruimd na een brand in een bovenwoning. Bij de brand kwam veel rook vrij. Die trok door het dak naar andere huizen en gebouwen. De brandweer kwam met vier voertuigen naar de Wilhelminastraat om het vuur te bestrijden. Twee winkels werden geventileerd. Van een van de winkels werd een deur geforceerd om binnen te komen. De bewoners van de appartementen werden buiten opgevangen. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht.

LEES OOK: Huizen ontruimd vanwege uitslaande brand in Breda, straten afgesloten

Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
00.06

Ernstig ongeluk in Deursen-Dennenburg

Een vrouw is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk in Deursen-Dennenburg. De bestelbus waarin zij zat, raakte rond negen uur van de weg en kwam tegen een boom langs de Bredestraat tot stilstand. De vrouw zou volgens een 112-correspondent niet aanspreekbaar zijn geweest na het ongeluk. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar de Bredestraat. De vrouw is met spoed naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!