Guus warmt op voor Groots met een zachte G en dat gebeurt in 013

4 maart 2022 om 18:00 • Aangepast 7 maart 2022 om 09:59
nl
Guus Meeuwis snakt naar een vol Philips Stadion met 35.000 fans die uit hun dak gaan bij een concert van Groots met een zachte G. Voorlopig is dat nog een brug te ver. Daarom begint de Tilburgse zanger vrijdagavond met de eerste van twee opwarmconcerten in het poppodium 013. "Het is een rare gewaarwording om na twee jaar weer eens voor publiek te mogen optreden", beschrijft Guus.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Omroep Brabant tv-programma Brabant Vandaag sprak met Guus in de poptempel 013 waar de zanger net klaar is met soundchecken.

"Een volle zaal zal voor het publiek wennen zijn, maar ook voor ons. Een volle zaal waar mensen weer zonder beperkingen mogen zingen en dansen. Bij het eerste concert moeten ze nog blijven zitten, maar we gaan ze langzaam laten wennen dat ze weer feest kunnen gaan vieren."

"Ik ga ervan genieten."

Guus gaat de mensen opwarmen met twee concerten in 013: The road to Groots. "Ik ga ze meenemen in de wereld van Groots. Het is stap 1, daarmee kan iedereen weer in de stemming komen. Begin april is het tweede concert. Dan gaan we het uithoudingsvermogen testen. Waarschijnlijk gaan dan naar vijf minuten de stoelen aan de kant en kan het feest beginnen. Stap 3 is dan Groots met een zachte G in een vol stadion."

Guus heeft bewust voor deze aanloop naar de Groots-concerten in juni gekozen. "Het is leuk om het op deze manier te doen. Ik ben na twee jaar de wedstrijdspanning wel even kwijt geweest, maar ik ga ervan genieten."

LEES OOK: Guus Meeuwis gaat het theater in als voorproefje op nieuwe Groots-concerten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.